2018-05-16 20:04:25
Φωτογραφία για ΠΟΕΠΛΣ: Σε εργασιακή ομηρία όσοι είναι στα πλωτά περιπολικά
Διαβάστε το έγγραφο, που έστειλε η Ομοσπονδία των Λιμενικών στον Αρχηγό του Σώματος: Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συμβολή σας ώστε να αντιμετωπιστεί η χρόνια παθογένεια που

παρουσιάζετε στα Πλωτά Περιπολικά Σκάφη ανά την επικράτεια και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα στελέχη που υπηρετούν σε αυτά.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πλωτών με μόνη σύνθεση πληρώματος, έχοντας τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτά (ειδικά τους πτυχιούχους πλοιάρχους και μηχανικούς) σε εργασιακή ομηρία, αφού στην ουσία βρίσκονται σε ετοιμότητα 24 ώρες κάθε ημέρα στερώντας τους το δικαίωμα μιας στοιχειώδους οικογενειακής ζωής.

Εάν συνυπολογίσουμε και την πρακτική της κατ’ εξαίρεση ανάθεσης καθηκόντων γραφείου στους ανωτέρω συναδέλφους στις εκάστοτε Λιμενικές Αρχές, θα αντιληφτούμε ότι αυτοί αντιμετωπίζονται σαν ΡΟΜΠΟΤ και όχι σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ,  φτάνοντας στο όριο της εργασιακής τους αντοχής και θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια τους και την αξιοπρεπή διαβίωση τους.


Παρεμβαίνουμε λοιπόν και ζητάμε να εκδοθεί νέος κανονισμός λειτουργίας πλωτών μέσων, σύμφωνος με την αποστολή του σώματος, με σκοπό να εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλή εργασία των πληρωμάτων, με ρητή πρόβλεψη ως ελάχιστη σύνθεση τα διπλά πληρώματα για τα σκάφη κάτω των είκοσι πέντε μέτρων.

Με τον τρόπο αυτό θα εξαλειφθούν κι οι δαπάνες που απαιτούνται για έξοδα μετακίνησης και αντικατάστασης, οι οποίες ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε μια εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται οικονομικά.

Τέλος, επειδή η σύγκριση γεννά την αδικία, δεν πρέπει να μας διαφεύγει η αντιμετώπιση των βαθμοφόρων πτυχιούχων μηχανικών και πλοιάρχων εκ Λιμενοφυλάκων, που ενώ δεν είχαν προσόν κατάταξης το δίπλωμα τους, υποχρεώνονται να παρέχουν υπηρεσίες σε πλωτά χωρίς να απολαμβάνουν κανένα προνόμιο.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τα Πλωτά είναι η αιχμή του δόρατος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ