2018-05-16 20:31:59
Φωτογραφία για Βασίλης Δημ. Χασιώτης: Ένα σχόλιο πάνω στη παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ
Η σημερινή (16/5) παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ κ. Νικολάου Σακελλαρίου κατά την άποψή μου, κακώς εστιάστηκε ως προς τους λόγους της, σχεδόν αποκλειστικά στο ζήτημα των περικοπών των συντάξεων.

Η δική μου ανάγνωση της δήλωσής του, εντοπίζει κατηγορίες που υπερβαίνουν κατά πολύ το ζήτημα των συντάξεων.

Γίνεται μνεία στην ανακοίνωση - δήλωση παραίτησης του Προέδρου του ΣτΕ για σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των ίδιων των Πολιτειακών Θεσμών, κι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρεμπίπτον θέμα δεοντολογίας «στα πλαίσια» της κρινόμενης από το ΣτΕ υπόθεσης για τον Νόμου Κατρούγκαλου.

Η επισήμανση του (ήδη παραιτηθέντος) Προέδρου του ΣτΕ για «…κλιμακούμενη επικυριαρχία του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού», η οποία «…επηρέασε, καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους», δεν συνιστά παρωνυχίδα στην όλη αναφορά του, αποτελεί την ουσία, την «καρδιά» της καταγγελίας του
. Η δήλωση αυτή, προερχόμενη από τον Πρόεδρο ενός Πολιτειακού Θεσμού, όπως το ΣτΕ (που μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο συνιστούν τον Πολιτειακό Πυλώνα της Δικαιοσύνης), θέτει ευθέως ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας, εμμέσως δε, ερμηνεύεται ότι η λειτουργία αυτή χωλαίνει, όσο ο οικονομικός παράγων, καθίσταται «επικυρίαρχος» του «θεσμικού».

Εκτιμώ, ότι η άνω εξέλιξη, δεν θα επηρεάσει απλώς τις πολιτικές εξελίξεις, πολύ περισσότερο, θα επηρεάσει το περιεχόμενο και ίσως και την ένταση της σοβούσης κοινωνικής δυσαρέσκειας, η οποία δεν χρειάζεται παρά τον κατάλληλο «σπινθήρα» για να «λαμπαδιάσει» ένα έδαφος, το οποίο άφρονες και εγκληματικές πολιτικές, έχουν αρκούντως «εμπλουτίσει» σωρούς εύφλεκτων υλικών.

Δεν μένει παρά ένα σπίρτο… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ