2018-05-16 20:36:07
Φωτογραφία για 2 μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σου διατροφή
Η φύση είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά, θεραπευτικά αγαθά που θεωρούνται φάρμακα για... πολλές παθήσεις και θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε φλεγμονές, ιώσεις, ακόμα και διάφορες μορφές καρκίνου.

Δες λοιπόν τι δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό σου διαιτολόγιο για ένα αδύνατο και υγιές σώμα.

Κουρκουμάς

Γνωστός ως ενισχυτικό γεύσης στην ινδική κουζίνα, ο κουρκουμάς είναι μπαχαρικό με μεγάλη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Οι πολλές θεραπευτικές και θρεπτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ στη φιλοσοφία και ιατρική της Ayurveda χρησιμοποιείται για την ίαση πολλών ασθενειών.

Το βασικό του συστατικό η κουρμουμίνη που του χαρίζει το βαθύ κίτρινο χρώμα, διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη της κορτιζόνης και γι’ αυτό συνιστάται από βοτανολόγους στα άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα και φλεγμονές.

Σύμφωνα με έρευνα του Tufts University, ο κουρκουμάς βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του λίπους, συμβάλει στην αποβολή τον τοξινών από το συκώτι, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρίχνει τη χοληστερίνη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Μεγάλο πλήθος ερευνών παγκοσμίως το κατατάσσουν ανάμεσα στα πολυτιμότερα μπαχαρικά, χάρη στις ισχυρές αντικαρκινικές του ιδιότητες, αφού αποτρέπει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλεί η ακτινοβολία, προστατεύει από την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων και αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης Alzeheimer.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν και οι κόκκινες πιπεριές τσίλι περιέχουν την καψακαίνη, μία ουσία που αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος που οδηγεί σε ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Επιπλέον το πιπέρι καγιέν είναι εξαιρετική πηγή καλίου, ασβεστίου, β-καροτίνης, βιταμινών A,B,C και E.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η συστηματική κατανάλωση καυτερών πιπεριών βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την εμφάνιση την καρκινικών κυττάρων, προλαμβάνει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα, ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, επιταχύνει τη διαδικασία της χώνεψης και δίνει μία γερή ώθηση στον μεταβολισμό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ