2018-05-16 20:57:16
Φωτογραφία για Δείτε ποιος αποκάλυψε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα!
Τετάρτη 16 Μάιος 2018

Ηealth Report.gr

Μια γυναίκα φαίνεται ότι ξετύλιξε το κουβάρι σχετικά με τη δράση του κυκλώματος των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος» πρόκειται για μια γυναίκα, νέα, όμορφη και γνωστή στο χώρο της Υγείας καθώς κατείχε και υψηλό αξίωμα. Μάλιστα είναι η ίδια που παρείχε στην κυβέρνηση τις πληροφορίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τόσο δημόσια όσο και γνωστά ιδιωτικά και να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του ανήθικου, όπως αποδεικνύεται, κυκλώματος που θησαύριζε σε βάρος των Ελλήνων καρκινοπαθών.

Ήταν στα μέσα του 2015 όταν η νεαρή γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο για να ενημερώσει τον τότε υπουργό Υγείας Π.Κουρουμπλή. Εκείνος- όπως περιγράφει η ίδια πηγή στο «Έθνος»– αμέσως συγκάλεσε μυστική σύσκεψη παρουσία της γοητευτικής καταγγέλλουσας, δύο τριών υπηρεσιακών στελεχών του ΕΟΦ, αλλά και εκπροσώπων των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ). Η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του υπουργού. Δείτε ΕΔΩ τις ΦΩΤΟ που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από απόφαση της Εισαγγελίας των πρώτων συλληφθέντων: «Δείτε τις Φωτό των μελών του κυκλώματος που έκλεβαν αντικαρκινικά φάρμακα!»


Η μυστική έρευνα

Με απόλυτη μυστικότητα συστήνονται ολιγομελή κλιμάκια με ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, γνωστοί και ως «ράμπο υγείας» αλλά και στελεχών του ΕΟΦ.Μάλιστα όσοι είχαν ζήσει την τότε «επιχείρηση», είχαν απορήσει όταν διαπίστωσαν ότι σε κάποιους επιτόπιους ελέγχους συμμετείχε ακόμη και ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΕΥΠΠ λεγόμενος και «Αρχιράμπο». 

Μέσα σε λίγους μήνες τα κλιμάκια «εφόδου» ξεσκόνισαν μεταξύ άλλων το Θεαγένειο και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, δύο μεγάλα νοσοκομεία στην Αθήνα, καθώς και δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίας «Έθνος», διαπίστωσαν ότι υπήρχαν παρατυπίες ως προς τη διαχείριση των φαρμάκων που περίσσευαν.

Μάλιστα βρήκαν τόσο σε δημόσιο νοσοκομείο όσο και σε μεγάλη ιδιωτική κλινική, ότι «εξοικονομούνταν» μεγάλες ποσότητες χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, μέσωμειωμένων δόσεων που χορηγούνταν σε ασθενείς.

Όπως περιγράφει άνθρωπος στην εφημερίδα «Έθνος», που έζησε τα γεγονότα τόσο εκείνη την περίοδο όσο και τα χρόνια των ελέγχων που ακολούθησαν: «Μεγάλη ιδιωτική κλινική βρέθηκε ότι παρακρατούσε περίπου 20 με 30 συσκευασίες φαρμάκων το μήνα. Ήταν φάρμακα με αξία πάνω από 3000 ευρώ το καθένα και διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες αυτές εξασφαλίζονταν από τη μειωμένη δόση που χορηγούσαν οι επιτήδειοι στους ασθενείς».

Ήταν ουσιαστικά και η αρχή του τέλους του κυκλώματος των φαρμάκων, αφού τότε διαπιστώθηκε τρόπος δράσης και το κόλπο με το οποίο «κερδίζονταν» οι μεγάλες ποσότητες των φαρμάκων υψηλού κόστους σε βάρος βέβαια της ζωής των καρκινοπαθών.

Οι έρευνες πάντως των τελευταίων ημερών δείχνουν ξεκάθαρα ότι στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων φαίνεται πως εμπλέκονται και άλλοι γιατροί εκτός από τους δύο που συνελήφθησαν. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει πριν μέρες το HealthReport.gr: «Στο στόχαστρο και άλλοι γιατροί και στελέχη του ΕΟΠΥΥ για την παράνομη πώληση ακριβών φαρμάκων!

Γι αυτό και οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν ξεκινήσει να διασταυρώνουν αριθμούς συνταγών με ασθενείς, ενώ επιχειρούν να βρουν στοιχεία και σχετικά με πιθανές μειωμένες δόσεις που μπορεί να χορηγήθηκαν. Γεγονός βέβαια αρκετά δύσκολο.

Μέτρα από το υπουργείο

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει όλα εκείνα τα θεσμικά μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι στο μέλλον δεν θα μπορεί κανείς να αφαιρέσει φάρμακα από την αλυσίδα διακίνησης.

Οι δικλίδες ασφαλείας που ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας περιλαμβάνουν νέους μηχανισμούς ελέγχου μέσω των θεραπευτικών πρωτοκόλλων ώστε να αποτρέπονται αυθαιρεσίες, ενώ καθοριστική συμβολή φαίνεται πως θα έχει και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου που στήνεται για την επιτήρηση του συστήματος συνταγογράφησης σε συνδυασμό με τον ατομικό φάκελο υγείας του κάθε ασθενούς.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ