2018-05-16 21:39:37
Φωτογραφία για Δέδες: Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα η Γενοκτονία των Ποντίων
«Η γενοκτονία των Ποντίων, δεν είναι µόνο θέμα ελληνικό, είναι Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο», τόνισε ο Βουλευτής Αττικής κ. Γιάννης Δέδες, ως ειδικός αγορητής από το ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική

συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σχολιάζοντας ταυτόχρονα, πως «η τουρκική διπλωματία οφείλει να ξαναδιαβάσει με έναν πανανθρώπινο ορθολογισμό τις πηγές της ιστορίας του τουρκικού έθνους, να επισημάνει ιστορικές αλήθειες σχετικά µε το Ελληνικό έθνος, δίνοντας έτσι κατά τον 21ο αιώνα, χώρο σε μια εξομολογητική συγγνώμη για τις άδικες πράξεις σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου».

Ο κ. Δέδες εξήγησε ότι, από την ιδεολογική μονομέρεια, όπως εκείνη των φονταμενταλιστών Μουσουλμάνων της εποχής ή των σύγχρονων παραδειγμάτων του Ναζισμού και του Φασισμού υπέφερε -επανειληµµένως- η ανθρωπότητα, εξηγώντας παράλληλα πως η σημερινή μονομέρεια, αλλά και η αδιαλλαξία του συμπεριφερόμενου ως Σουλτάνου Ερντογάν στις σχέσεις του με την Ελλάδα, την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο δηλητηριάζουν την καλή γειτονία και την ευρύτερη συνύπαρξη.


Αναφερόμενος στη στάση της ελληνικής Πολιτείας, ο κ. Δέδες ερμήνευσε τη γνώση ως θεμέλιο και κινητήριο δύναμη που αποτυπώνεται στην ανάγκη διδασκαλίας της ιστορίας του Πόντου στα Ελληνόπουλα και η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση συνεννόησης με την Τουρκική ηγεσία για εκείνη τη δημόσια συγνώμη που δεν θα ταπεινώνει το Τουρκικό έθνος, αλλά θα δικαιώνει ηθικά τις εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές ψυχές.

Κλείνοντας, την ομιλία του ο κ. Δέδες επεσήμανε τη σπουδαιότητα της διασφάλισης της συμπόρευσης των δύο λαών -εν ειρήνη- με πίστη στο δρόμο δόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επερχόμενες γενιές,  αφήνοντας τη βία και το μίσος για τον «άλλο», το «διαφορετικό» να κατοικούν πλέον, μόνο στις μαύρες σελίδες των βιβλίων της Ιστορίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΔΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ