2018-05-16 23:00:33
Φωτογραφία για Πιστεύεις στο ερωτικό «πεπρωμένο»; Δες τι προβλέπει αυτό για τη σεξουαλική σου ζωή
Κακά μαντάτα φέρνει για τους ονειροπόλους που πιστεύουν στην ερωτική χημεία και στις «αδελφές ψυχές» μια νέα επιστημονική μελέτη από τον Καναδά Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology, το μυστικό της καλής σεξουαλικής ζωής κρύβεται στις απόψεις των δύο συντρόφων περί αγάπης και «πεπρωμένου».

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Πανεπιστήμιο Νταλχάουζι, τα άτομα που πιστεύουν ότι η αγάπη και το σεξ χρειάζονται δουλειά και χρόνο είναι σε γενικές γραμμές πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους αλλά και πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή σε σύγκριση με όσους πιστεύουν στα… παραμύθια.

Όσοι δηλαδή «επενδύουν» σε μια εξιδανικευμένη ιδέα της αγάπης που συνδέεται στενά με την παράμετρο της τύχης ή της μοίρας φαίνεται πως τελικά απογοητεύονται και δεν καταφέρνουν να πάρουν από τη σχέση τους τη σεξουαλική ικανοποίηση που προσδοκούσαν. Αντιθέτως, όσοι πιστεύουν στη… σκληρή δουλειά, η οποία οδηγεί στη «σεξουαλική ανάπτυξη», όπως την ονομάζουν οι ερευνητές, είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική τους ζωή σε βάθος χρόνου.

Μια εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές για τα ευρήματά τους είναι ότι οι πιο ρομαντικοί ερμηνεύουν με μια δόση υπερβολής τα πρώτα σύννεφα που εμφανίζονται σε μια σχέση, πιστεύοντας ότι αποτελούν «σημάδι» ότι δεν έχουν βρει το ιδανικό ταίρι. Αυτή η υποκειμενική αντίληψη, η οποία ερμηνεύεται ως ασυμβατότητα μεταξύ των δύο συντρόφων, μοιραία αποτρέπει το άτομο να προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση και καταλήγει να βαλτώνει στη ρουτίνα και στην απογοήτευση.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, μια υγιής και ικανοποιητική σχέση προϋποθέτει οι δύο σύντροφοι να συζητούν και να προσπαθούν από κοινού να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, σεξουαλικές ή μη. Η τακτική αυτή είναι πιο συνηθισμένη στα ζευγάρια που πιστεύουν στην ιδέα της «σεξουαλικής ανάπτυξης» παρά σε όσους αφήνονται στα χέρια της τύχης.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ