2018-05-17 02:23:20
Φωτογραφία για Σύλλογοι ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΩΝ, ΠΑΛΑΙΡΟΥ: Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση: Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνσδορ του Σαίξπηρ, την Παρασκευή 1.6.2018
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

  

        Σας προσκαλούμε στην θεατρική παράσταση "Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνσδορ" του Ούιλλιαμ Σαίξπηρ, την Παρασκευή 01/06/2018 και ώρα: 20:00, στην αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε., στην οδό: Γ' Σεπτεμβρίου 110, Αθήνα. 

Είσοδος: 5€ το άτομο. 

Συνδιοργανωτές οι σύλλογοι:

1)-Σύλλογος των έν Αθήναις Βονιτσάνων "Ο Αμβρακικός"

2)-Σύλλογος Μοναστηρακιωτών Αθήνας 

3)-Σύλλογος των Απανταχού Παλαιριωτών "η Κεχροπούλα" 

         Πρωταγωνιστεί η Ζωή Τριανταφυλλίδη, κόρη του Βονιτσάνου ηθοποιού Κώστα Μεσσάρη και της Νίκης Τριανταφυλλίδη..... Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ

Του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

       Η κωμωδία "Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη ειναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε μορφή Bar-Theater σε σκηνοθεσία Ζωής Tριανταφυλλίδη. Σκηνικά -κουστούμια Χριστίνα Μπλιθικιώτη.


          Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο. 

       Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο απ τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602. 

         Αυτή η υπεροψία του ατόμου "σε μένα όλα επιτρέπονται" - η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ "σύγχρονο ήρωα" και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Aυτός που νιώθει εξυπνότερος απ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα. Οι θεατές σαν τις Εύθυμες Κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεωκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ