2018-05-17 17:34:08
Φωτογραφία για BMMP: Το νέο αμφίβιο ερπυστριοφόρο όχημα των Ρώσων Πεζοναυτών
Ένα νέο ερπυστριοφόρο αμφίβιο όχημα μεταφοράς προσωπικού... ανέπτυξε η ρωσική εταιρεία OmskTransMash θυγατρική της επίσης ρωσικής εταιρείας Uralvagonzavod.

Πρόκειται για το όχημα BMMP το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους Ρώσους Πεζοναύτες και το οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα τροχοφόρα οχήματα BTR-80 και BTR-82AM καθώς και το τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα BMP-3 το οποίο είναι εξοπλισμένο με κύριο πυροβόλο των 100 χλστ και δευτερεύον των 30 χλστ.

Η βασική φιλοσοφία του υπό ανάπτυξη οχήματος είναι η ανάπτυξη σειράς οχημάτων διαφορετικών αποστολών αξιοποιώντας το σασί που αναπτύσσεται αυτή την περίοδο. Ουσιαστικά οι Ρώσοι θα ακολουθήσουν και σε αυτήν περίπτωση το υπόδειγμα του άρματος μάχης T-14 Armata δημιουργώντας μια οικογένεια οχημάτων για διαφορετικές χρήσης.

Η νέα οικογένεια οχημάτων θα περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, οχήματα διοίκησης και αναγνώρισης καθώς και όχημα υποστήριξης με πυροβόλο των 125 χλστ.


Η έκδοση ΤΟΜΑ του νέου οχήματος θα είναι εξοπλισμένη με ένα τηλεχειριζόμενο πυργίσκο τύπου AU-220M Baikal εξοπλισμένο με πυροβόλο των 57 χλστ και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 χλστ. Το συγκεκριμένο όχημα θα μπορεί να μεταφέρει 10 εξοπλισμένους στρατιώτες, και θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες ημέρας/νύκτας, Σύστημα Ελέγχου Πυρός για το πυροβόλο, συστήματα επικοινωνίας.

Η έτερη έκδοση του οχήματος η BMPP θα είναι εξοπλισμένη με τον πυργίσκο που εξοπλίζει το όχημα BMP-3 και ο οποίος θα διαθέτει ένα πυροβόλο των 100 χλστ τύπου 2A70, το δευτερεύον πυροβόλο των 30 χλστ τύπου 2A72 και ένα ομοαξονικό πολυβόλο των 7,62 χλστ τύπου PKT.

Σύμφωνα με την εταιρεία OmskTransMash η ανάπτυξη του BMMP θα ολοκληρωθεί το 2019 οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2020-2022 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2023.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ