2018-05-17 23:00:11
Φωτογραφία για Η ανάγκη σου να μένεις μόνη, δείχνει κάτι για το IQ σου...
Αυτή η έρευνα θα σε κάνει να κατανοήσεις καλύτερα την ανάγκη σου να περνάς πολύ χρόνο με τον εαυτό σου.

Σε έχουν καλέσει για καφέ, αλλά δε θες να πας. Σου προτείνουν συνέχεια ποτό αλλά ζορίζεσαι. Γενικά, έχεις ανάγκη τις περισσότερες ημέρες να μένεις μόνη σου. Αν όλα αυτά σου φαίνονται γνώριμα, τότε μια έρευνα έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει.

Δημοσιεύτηκε καιρό τώρα στο British Jouranl of Psychology και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν την τάση να μένουν περισσότερο μόνοι τους μάλλον είναι εξαιρετικά έξυπνοι. Για να διαπιστωθεί το παραπάνω, μελετήθηκαν άτομα ηλικίας 18-28 ετών και οι συνήθειες τους. Για τους περισσότερους, η κοινωνικοποίηση σήμαινε χαρά. Ωστόσο, για μια μικρή μερίδα του δείγματος που χαρακτηριζόταν από υψηλό IQ, ίσχυε ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο πολύ έβγαιναν, τόσο πιο πολύ μειωνόταν το επίπεδο ευτυχίας.

Οι ειδικοί, πιστεύουν ότι το παραπάνω μπορεί να οφείλεται στο φαινόμενο της εξέλιξης - όσο πιο εξελιγμένος είναι κάποιος, τόσο λιγότερη ανάγκη έχει να αναζητήσει στέγη, προστασία και φαγητό από τους άλλους. Επίσης, τονίζουν ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι όσο πιο έξυπνος είναι κάποιος, τόσο πιο συγκεντρωμένος είναι σε μακροπρόθεσμους στόχους. Έτσι, κοιτώντας το μέλλον, αποφεύγει βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες που τον αποσπούν.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ