2012-06-02 00:08:11
Φωτογραφία για Τρομοκράτες κρύβονται πίσω από τα 15 απανθρακωμένα πτώματα στο Καζακστάν
Τρομοκρατική πράξη θεωρεί πως κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο 14 μεθοριοφυλάκων και ενός πολίτη, σε φυλάκιο του Καζακστάν, στα σύνορα... με την Κίνα, ο πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

«Τη θεωρώ μία τρομοκρατική πράξη», τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου, η οποία επικαλείται δηλώσεις του κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο πρόεδρος δεν προσδιόρισε ακριβώς ποιους θεωρεί υπόλογους για την πράξη.

Σήμερα – Παρασκευή ανακαλύφθηκαν άλλα δύο πτώματα μεθοριοφυλάκων μέσα στο απανθρακωμένο φυλάκιο στα σύνορα με την Κίνα, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους 15.

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 14 φύλακες και ο υπεύθυνος μίας τοπικής ομάδας», τονίζει η μεθοριακή φρουρά στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας πως «οι δυναμεις των μεθοριοφυλάκων, οι εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία εξακολουθούν τις έρευνές τους και τις αναζητήσεις», ενώ οι σοροί των νεκρών θα αποσταλούν στην πρωτεύουσα Αστάνα για ιατροδικαστικό έλεγχο.

«Οι έρευνες εξετάζουν διάφορες θεωρίες για το τι μπορεί να έχει συμβεί», τονίζεται στο ίδιο κείμενο. Χθες, η μεθοριακή φρουρά ανακοίνωσε πως εβρέθησαν απανθρακωμένα πτώματα σε προκεχωρημένο φυλάκιό της στο νοτιοανατολικό Καζακστάν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ