2012-06-02 00:11:44
Φωτογραφία για Επιχείρηση πινακίδα στη Θεσσαλονίκη
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης για ταμπέλες στα καταστήματά τους που πληρούν τις προδιαγραφές, προκειμένου να αναδειχθούν τα παραδοσιακά κτίρια και να αναβαθμιστεί αισθητικά το ιστορικό κέντρο της Πόλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου συνολικά μέχρι σήμερα, καταγράφηκαν 4.870 επιχειρήσεις, (όπως διαπιστώθηκε οι 399 ήταν εκτός λειτουργίας) εκ των οποίων οι 3.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη αποξηλώσει τις πινακίδες με δικές τους ενέργειες.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 341 επιχειρήσεις για 599 πινακίδες τα οποία φτάνουν το ποσό των 471.067,65 ευρώ.

«Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων ανταποκρίνονται στην προσπάθεια του Δήμου αποτελεί ηθική δικαίωση της δημοτικής αρχής, διότι στόχος σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν είναι η επιβολή των προστίμων, αλλά η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει να αντιληφθούν όλοι ότι το έργο αυτό όσο και αν φαίνεται στην αρχή ότι θίγει τα συμφέροντά τους, στη συνέχεια θα διαπιστώσουν ότι θα συντελέσει στο να γίνει η Θεσσαλονίκη πιο ελκυστική για τον Τουρισμό και θα αναδείξει την ιστορική φυσιογνωμία της» πρόσθεσε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ