2012-06-02 00:13:30
Φωτογραφία για Guardian:Αναρχικοί και φασίστες παλεύουν για το ποιος θα έχει τον έλεγχο στους δρόμους.
Με μελανά χρώματα παρουσιάζει η αγγλική εφημερίδα Guardian την κατάσταση στη χώρα μας. Η έκρυθμη κοινωνική αναταραχή, ο οικονομικός μαρασμός και η αγανάκτηση των πολιτών, έρχονται να προστεθούν σε ένα αβέβαιο μέλλον και ένα φορτισμένο εκλογικό κλίμα.

«Με την πρώτη ματιά, η Ελλάδα φαίνεται να είναι όπως κάθε ανεπτυγμένο κράτος. Οι άνθρωποι κάθονται στα καφέ και τα μαγαζιά δουλεύουν. Είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ότι η τοπική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20% τα τελευταία τρία χρόνια και όλο και κατρακυλά».

«Δε χρειάζεται κανείς να ξέρει ότι η ανεργία κυμαίνεται πάνω από το 20%, ενώ για τους νέους το ποσοστό φτάνει το 50%, τα ταξί είναι άδεια και τα μαγαζιά χωρίς πελάτες. Η Ελλάδα καταρρέει, άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και τα παιδιά στο σχολείο λιποθυμούν, ενόσω οι αναρχικοί και οι φασίστες παλεύουν για το ποιος θα έχει τον έλεγχο στους δρόμους», συνεχίζει η αγγλική εφημερίδα.


Το ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν δηλώσεις του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη σχετικά με την αποτυχία των μέτρων λιτότητας, «είναι σαν να πιστεύεις ότι θα νικήσεις το νόμο της βαρύτητας κουνώντας τα χέρια δεξιά και αριστερά».Ο καθηγητής οικονομίας σχολιάζει ακόμα ότι οι ιθύνοντες του σχεδίου λιτότητας «θα περάσουν ως οι ηλίθιοι στην ιστορία της οικονομίας».

Η εφημερίδα επανέρχεται και στις αποτυχημένες δηλώσεις της Γαλλίδας προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με τις φορολογικές «αστοχίες» των Ελλήνων.

«Η κρίση χτύπησε τους «μικρούς», τους μισθωτούς και αλλά όχι τους Έλληνες ολιγάρχες,, αυτούς που έχουν στενούς δεσμούς με τα κόμματα, τους πλοιοκτήτες και τους τραπεζίτες», λέει ο Γιώργος Τσίγκος, πρόεδρος της ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, για να συνεχίσει, «η Ελλάδα κυβερνάται από γκάνγκστερς και οι Έλληνες ή θα τους διώξουν ή θα έχουν τη μοίρα που τους αξίζει».

πηγή:http://www.iefimerida.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ