2018-05-18 21:39:13
Φωτογραφία για Αντιεξουσιαστές Πάτρας: Όποιος συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς θα πρέπει να σηκώσει το κόστος των επιλογών του
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο indymedia:

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μάη πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Πλ. Γεωργίου. Στη συνέχεια 20-25 σύντροφοι και συντρόφισσες κατευθυνθήκαμε προς το συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθηνάς Ραβαζούλα, επί της Βότση 52, που για ακόμα μια φορά είχε αναλάβει (ανάμεσα σε άλλα συμβολαιογραφεία) να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 

Εκεί, ενώ στην πόρτα υπήρχαν κάποιοι καπελάκηδες, επιχειρήσαμε να μπούμε στο συμβολαιογραφείο με αποτέλεσμα να επέμβει μια διμοιρία και να σταθεί ακριβώς μπροστά μας. Έπειτα, κάναμε άλλη μια προσπάθεια να μπούμε στην πολυκατοικία, όπου στεγάζεται το γραφείο, με αποτέλεσμα να δεχτούμε την επίθεση της αστυνομίας.

 

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 17 Μάη, πραγματοποιήθηκε ξανά συγκέντρωση περίπου 70 ατόμων μπροστά στο συμβολαιογραφείο. Χωρίς να είναι πλήρως εξακριβωμένο, το προηγούμενο βράδυ, υπό την πίεση του κινήματος και τις αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και επιθέσεις στο γραφείο της, το γνωστό κοράκι βρέθηκε στην ανάγκη είτε να ακυρώσει τον πλειστηριασμό είτε να τον υλοποιήσει από κάποια άγνωστη τρύπα, έξω από το γραφείο της...


 

Προς το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συμβολική επίθεση με κόκκινα χρώματα προς τους μπάτσους που φυλάνε τα αφεντικά τους (τους τραπεζίτες και το κράτος δλδ) και προς την είσοδο των γραφείων.

 

Και τις δυο μέρες πραγματοποιήσαμε συβολικές κινήσεις αντίστασης, δείχνοντας πως εκτός της συνδιαλλαγής, του παραγοντισμού και του τηλεοπτικού καταγγελτικού λόγου, υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτός της μαχητικής - συλλογικής αντίστασης, της έμπρακτης ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, της αυτο-οργανωμένης κινηματικής δράσης στο δρόμο.

 

 

Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε επαγρύπνηση για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, όπου και αν επιχειρείται η υφαρπαγή του κοινωνικού πλούτου στην περιοχή μας και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του στην προσπάθεια λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας. Η στέγαση, όπως και η πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία) είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στο κράτος, το οποίο χτυπώντας για μια ακόμα φορά τα κατώτερα και πιο φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα επιβεβαιώνει το διαχρονικά αντικοινωνικό του ρόλο. Οποιοσδήποτε συμβολαιογράφος επιχειρήσει να συνεισφέρει στην υλοποίηση των πιο αντικοινωνικών σχεδιασμών του κράτους και του κεφαλαίου οφείλει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να σηκώσει και το κόστος των επιλογών του. Αυτή είναι η στιγμή που οργανωμένα, συγκροτημένα και μαχητικά, το κίνημα πρέπει να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται.

 

Ο μόνος δρόμος για να καταφέρουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύουν το κράτος, οι τράπεζες και τα αφεντικά είναι ο δρόμος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές τους ανάγκες, πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και μακριά από κάθε λογής διαμεσολάβηση και παραγοντισμούς. Σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, μακριά από οποιαδήποτε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση και στον εκφυλισμό του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι οι από τα κάτω της κοινωνίας, δεν μπορούν πια να έχουν καμία εμπιστοσύνη και δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους κάθε λογής επίδοξους διαχειριστές και διαμεσολαβητές της κοινωνικής οργής. Ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι οι αυτοοργανωμένοι, ακηδεμόνευτοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες της βάσης, για τη συνολική ρήξη με το σάπιο σύστημα και την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

 

Τονίζουμε πως οι ύπουλες μεθοδεύσεις του κράτους, των αφεντικών, των τραπεζιτών και των συμβολαιογραφικών τους εκπροσώπων θα πέσουν στο κενό. Καμιά απόπειρα έξωσης δεν θα γίνει ανεκτή. Να περιφρουρήσουμε τις γειτονιές μας, να εφαρμόσουμε στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και την ταξική αυτοοργάνωση.

 

Να συνδέσουμε τους μερικούς και αιτηματικούς αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της στέγασης, της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με το συνολικό και επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό αίτημα για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και για τον ελευθεριακό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Για την κοινωνία της ισότητας και της αλληλεγγύης. Της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

 

Απέναντι στην κρατική καταστολή, στα σχέδια του κράτους, των αφεντικών και των συμβολαιογραφικών τους εκπροσώπων, αλλά και απέναντι σε όλους όσοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα για δικά τους οφέλη, αποπροσανατολίζοντας τον από τα πραγματικά του επίδικα, να αντιτάξουμε τον διαρκή και οργανωμένο αγώνα από τα κάτω. Να οργανώσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αντεπίθεση.

 

Συνεχίζουμε. Αυτοοργανωμένα-ταξικά-μαχητικά!

 

Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Κανένας ανθρωπος χωρίς σπίτι!

 

Πηγή: tempo24news.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ