2018-05-18 22:34:11
Φωτογραφία για Ψηφιακό «χαράτσι»: Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 24 φορές παραπάνω
Η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας εξηγεί πώς θα επιβαρυνθεί ο χρήστης άμεσα αλλά και έμμεσα με τον φόρο 2%

Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφορικά με το ψηφιακό «χαράτσι» που έχει προκαλέσει σάλο η Γιώτα Παπαρίδου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.

Όπως επισήμανε η κυρία Παπαρίδου, ο σύνδεσμος δεν είναι αντίθετος με το να δίνεται μια εύλογη αμοιβή στους δημιουργούς, ωστόσο έχει σημαντικές αντιρρήσεις με το ύψος της φορολογίας αλλά και τη διαδικασία εφαρμογής της. «Όλες οι χώρες με ψηφιακό τέλος έχουν κάνει μια μελέτη» που εξετάζει πόσος πρέπει να είναι ο φόρος για τα κινητά, πόσος για τις αποθηκευτικές συσκευές κ.ο.κ. αλλά αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, υπογράμμισε.

«Είμαστε ευτυχείς που δήλωσε αντίθετος ο κ. Παπάς αλλά ψήφισε το νομοσχέδιο», είπε η κυρία Παπαρίδου αναφερόμενη στην ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακης Πολιτικης, ο οποιος έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί
. Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες».

«Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών» τόνισε ακόμη στο ΘΕΜΑ 104,6 η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας, προσθέτοντας ότι το πνεύμα αυτού του νομοσχεδίου είναι αντίθετο με την έμφαση που δίνει ο πρωθυπουργός στην ψηφιακή τεχνολογία.

Αναφορικά με την επιβάρυνση που θα έχει ο χρήστης, η κυρία Παπαρίδου επισήμανε ότι θα υπάρξουν αντίστοιχες αυξήσεις, ενώ τόνισε επίσης ότι το κομμάτι της αναδρομικότητας βάλει απευθείας την φορολογία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ