2018-05-18 23:33:27
Φωτογραφία για Αντικαρκινικά φάρμακα: Ατζέντες-φωτιά και πολύτιμοι λίθοι
Το ενδεχόμενο ο φερόμενος ως «αποθηκάριος» της συμμορίας που υπεξαιρούσε αντικαρκινικά φάρμακα από δημόσια φαρμακεία για να τα πουλήσει σε τριπλάσια τιμή στο εξωτερικό, να είχε

συστήσει παράλληλο δίκτυο παράνομης διακίνησης αναβολικών, εξετάζουν σοβαρά οι διωκτικές αρχές μετά την προχθεσινή αιφνιδιαστική έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας σε Πεύκη και Κηφισιά μετά από εντολή του Ανακριτή που διερευνά την πολύκροτη υπόθεση.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε δυο ισόγειους χώρους επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στην Πεύκη και στο σπίτι του γιού του φερόμενου ως «αποθηκάριου» της συμμορίας των αντικαρκινικών φαρμάκων, του 64χρονου Ε.Β, στην οδό Γεωργίου Λύρα στην Κηφισιά, με συνέπεια να συλλέξουν σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της. Συγκεκριμένα βρέθηκαν τρεις ατζέντες -«φωτιά», όπως τις χαρακτήριζαν, αφού σε αυτές υπήρχαν σημειώσεις σχετικά με τη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων αλλά και λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες.


Παράλληλα όμως εντοπίσθηκαν σε χρηματοκιβώτιο συνολικά 268 πολύτιμοι λίθοι (ζαφείρια και ρουμπίνια) ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, οι οποίοι και κατασχέθηκαν ως προερχόμενοι από την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δηλαδή  «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Εκτός όμως από τα ανωτέρω βρέθηκαν στα δυο ισόγεια στην Πεύκη έντεκα συνολικά κούτες με αναβολικά φάρμακα, ενώ στην Κηφισιά εντοπίσθηκαν συνολικά πέντε κούτες κυρίως με αναβολικά αλλά κι άλλα φάρμακα. Όλα τα ανωτέρω θα σταλούν στην Ανακρίτρια που διεξάγει τις έρευνες για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης υπεξαιρεμένων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κρίθηκαν προφυλακιστέα επτά. Ο 64χρονος «σκιώδης ιδιοκτήτης» της φαρμακαποθήκης δεν είχε προφυλακιστεί, καθώς προσκόμισε στον ανακριτή έγγραφα σύμφωνα με τα οποία έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 75%. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 64χρονος είχε τον ρόλο του «αποθηκάριου» στην υπόθεση των αντικαρκινικών φαρμάκων, ενώ στην μεγάλη αποθήκη του στη Συγγρού είχαν βρεθεί σε μετρητά 19.500 ευρώ. Ήταν επίσης γνωστός και ως «μηχανόβιος» καθώς για να μην κινήσει τις υποψίες διακινούσε τα φάρμακα με μοτοσικλέτα και τσάντα ντελίβερυ.

efsyn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ