2018-05-19 09:00:46
Φωτογραφία για Καλό σεξ που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή, γιατί δεν τελειώνει στο πρώτο πάθος!
Σεξουαλικές προσδοκίες σε κάθε φάση μιας σχέσης και οδηγίες Καθώς ο χρόνος τρέχει, η σεξουαλική ζωή αποκτά όλο και πιο ενδιαφέρουσες πλευρές. Τίποτα δεν τελειώνει μετά το αρχικό πάθος. Για την επιστήμη, όλα απογειώνονται μετά τους πρώτους 12 μήνες σχέσης.

Είναι η αρχή κάθε γνωριμίας η πιο δυνατή περίοδος για σεξ; Πέρα από τα στερεότυπα, υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες απόλαυσης σε κάθε φάση μιας σχέσης– ακόμα και όταν τα πυροτεχνήματα έχουν σβήσει.

Φάση 1η: Όταν όλα ξεκινούν

Η Αμερικανίδα κλινική ψυχολόγος, δρ Μέγκαν Φλέμινγκ, ειδικευμένη σε θέματα σεξ, επιβεβαιώνει ότι η περίοδος αυτή είναι η πιο συναρπαστική αλλά δεν κρύβει ότι μπορεί και να εμφανιστούν ανατροπές. Υπάρχει το μοντέλο τής σεξουαλικής συμπεριφοράς, στο οποίο η γυναίκα δεν εμπλέκεται ακόμα συναισθηματικά με τον άντρα αλλά μένει συγκεντρωμένη στη δική της ευχαρίστηση. Ή, παρατηρείται συχνά σε γυναίκες να χρειάζονται τον χρόνο τους για να συντονιστούν με τον νέο σύντροφό τους. Δηλαδή, η έλλειψη ενός μοτίβου ελάχιστης οικειότητας δεν τους επιτρέπει να αφεθούν και να ξεπεράσουν τα όριά τους. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η αίσθηση της ρουτίνας που παραμονεύει απειλητικά πίσω από την πιθανότητα κάποιας επαναλαμβανόμενης ερωτικής επαφής μειώνει τη σεξουαλική διάθεση. Συμπέρασμα: η πρώτη αυτή περίοδος δεν είναι πάντα ιδανική και ο επιπλέον χρόνος είναι πολύτιμος για να καθοριστεί η συνέχεια.

Φάση 2η: Οι 6-18 μήνες στη σχέση

Όλοι οι ερευνητές αλλά και τα ζευγάρια παραδέχονται ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή του σεξ. Αν δεν το ζήσουμε τότε, ίσως να μην το ζήσουμε ποτέ… Πέρυσι, συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς (αμερικανική επιστημονική έκδοση) πάνω στη σεξουαλική ικανοποίηση μεταξύ 2.814 ατόμων που βρίσκονταν σε σταθερή σχέση εντόπισε το σημείο απόλυτης ευτυχίας στη σεξουαλική τους ζωή στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στους 6 -12 μήνες. Πολλοί θεραπευτές και ανάμεσά τους και η δρ. Φλέμινγκ παρατείνουν το διάστημα αυτό και τοποθετούν την απόλυτη σεξουαλική ικανοποίηση στους 18 μήνες. Από αυτό το σημείο και μετά η πορεία αλλάζει. Ο κύκλος φαίνεται να έχει κλείσει γιατί δεν υπάρχει τίποτα πια που δεν έχει ανακαλύψει ο ένας στον άλλον. Μπορεί ακόμα ο σύντροφος να φαίνεται υπέροχος και συναρπαστικός στο κρεβάτι αλλά η οικειότητα έχει ήδη τυλίξει και τους δύο με το δικό της σεντόνι της άνεσης και της συνήθειας. Το πιο σημαντικό είναι εδώ η οπτική των ανθρώπων. Τίποτα δεν θα καταστραφεί, αν συνεχιστεί η σχέση. Τίποτα δεν θα χαλάσει ειδικά αν κάποιος επενδύσει συνειδητοποιημένα στη συνέχεια της σχέσης. Ειδικά τώρα που έχει ολοκληρωθεί η περίοδος εκπαίδευσης στις επιθυμίες και τον συντονισμό στην αμοιβαία απόλαυση, ακολουθεί η περίοδος της …κερδοφορίας.

Φάση 3η: Με τη βέρα στο δεξί ή σε μακροχρόνια σχέση

Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να πολεμήσει κάποιος αυτό το αίσθημα ότι κάπου εδώ όλα τελειώνουν στον σεξουαλικό στίβο. Η επόμενη πίστα, γεμάτη νέες προκλήσεις και γιατί όχι, ακόμα και κρυφές φαντασιώσεις, απαιτεί αυτή την ωριμότητα που χαρίζει η μακρά περίοδος ταύτισης που έχει προηγηθεί. Το πρώτο βήμα είναι η επικοινωνία: το να πλησιάσει ο ένας τον άλλον και να παραδεχτεί τι επιπλέον θα ήθελε για να αλλάξει η σεξουαλική του ζωή. Και μετά υπάρχει κι ένα δεύτερο απαραίτητο βήμα. Να βάλουν και οι δύο πλευρές το σεξ σε προτεραιότητα. Η σεξουαλική επαφή δεν πρέπει να καταρρεύσει ανάμεσα σε νέα πρότζεκτ, καθυστερημένα δάνεια, γονείς που μεγαλώνουν και χρειάζονται συνοδεία στα ιατρικά ραντεβού τους ή συναισθηματικές απογοητεύσεις. Ακόμα κι αν ακούγεται αντισεξουαλικό, το να προγραμματίζεται το σεξ, είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρείται η φλόγα σε υψηλή προτεραιότητα.

Φάση 4η: Παντρεμένοι με παιδιά

Για την πλειοψηφία ισοδυναμεί με την εντολή delete στη σεξουαλική απόλαυση. Μπορεί τα παιδιά να προστίθενται στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα ενός ζευγαριού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ δεν έχει διέξοδο. Ακολουθώντας την προηγούμενη οδηγία κατά γράμμα, το ραντεβού για σεξ συνεχίζει να μπαίνει ευλαβικά στην ατζέντα με τις υποχρεώσεις. Οι ειδικοί επιμένουν ότι τα ζευγάρια πρέπει να βρουν χρόνο και χώρο ανάλογα με τις συνήθειες ύπνου των παιδιών τους για να χαρίσουν στους εαυτούς τους μερικές στιγμές απόλαυσης χωρίς αναστολές, χωρίς περικοπές...

Φάση 5η: Στην εμμηνόπαυση

Κανένας δεν θα ισχυριστεί ότι είναι η πιο ανθηρή φάση της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού αλλά και μόνο το δώρο της απομάκρυνσης από μια πιθανή εγκυμοσύνη, μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο αφροδισιακό σε μια γυναίκα που αισθάνεται ακόμα νέα και είναι. Προφανώς, οι ορμόνες έχουν αρχίσει να μειώνονται αλλά σήμερα απολαμβάνουν όλοι το προνόμιο να αντιμετωπίζουν με ασφαλείς τρόπους κάθε βιολογικό μικροεμπόδιο που στέκεται απειλητικά μπροστά στην απόλαυση: από την κολπική ξηρότητα μέχρι την ορμονική έλλειψη, η επιστημονική κοινότητα έχει προβλέψει ουσιαστικές λύσεις. Στόχος; Η εκμετάλλευση στιγμών που είναι απαλλαγμένες από το άγχος μιας προαγωγής ή ενός παιδικού κλάμματος. Γιατί σύμφωνα με την δρα Φλέμινγκ η απόλαυση δεν έχει ημερομηνία λήξης και ίσως αυτή η περίοδος της επιβράδυνσης από τα καθημερινά δίνει καινούριες ευκαιρίες στην σωματική ικανοποίηση.

Από την Δέσποινα Σάμψων

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ