2018-05-19 09:06:35
Φωτογραφία για Ποινή 26,5 ετών στον Αιγύπτιο που μαχαίρωσε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα


Σε 26,5 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε πρωτόδικα ο 28χρονος Αιγύπτιος που το Σεπτέμβριο του 2017 τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα.

Η δίκη ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας στις 25 Απριλίου 2018 και εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες (16) ενώ ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης.

Τα αδικήματα που αντιμετώπιζε ο Αιγύπτιος ήταν η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσα κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, ληστρική κλοπή, οπλοχρησία, αντίσταση κατά της Αρχής, τελεσθείσα από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε η πράξη διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, και απόπειρα βιασμού.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστρική κλοπής, της οπλοκατοχής και της αντίστασης κατά της αρχής, ενώ για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας της παθούσας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, ενώ η διαδικασία έκλεισε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης.


Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις κατηγορίες εκτός αυτής της απόπειρας βιασμού, όπου και την μετέτρεψε στο πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιδικάζοντας συνολική ποινή 26,5 χρόνων.

Με την ολοκλήρωση της δίκης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πίσω στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

gargalianoionline.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ