2018-05-20 08:37:58
Φωτογραφία για ''Δεν ζητώ να μην ελεγχθώ, ζητώ να επιστρέψω στην Υπηρεσία μου''
Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικού που περιγράφει την περιπέτεια που περνά τις τελευταίες ημέρες μετά την προσπάθειά του να κάνει τροχονομικό έλεγχο στη Λέσβο

Κύριε Διευθυντά,

Είμαι Αστυνομικός και φέρω τον βαθμό του Αρχιφύλακα, ενώ υπηρετώ οργανικά στο Α.Τ. Γέρας Λέσβου. Την 07/05/2018 εκτελούσα διατεταγμένη Υπηρεσία, υπαξιωματικού Υπηρεσίας κατά το ωράριο 14.00-22.00. Σημειωτέον ότι κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας μου ήμουν ο μοναδικός Αστυνομικός στο Α.Τ. Γέρας στο συγκεκριμένο ωράριο χωρίς εποχούμενη περιπολία μάλιστα, καλούμενος να αστυνομεύσω μόνος όλη την περιοχή αρμοδιότητας πράγμα που λαμβάνει χώρα πολλές φορές τα τελευταία 2.5 χρόνια.

 Την 21.40 ώρα της αυτής, επιχείρησα να ελέγξω τροχονομικά έξωθεν του αστυνομικού καταστήματος τρείς (3) μοτοσυκλέτες. Αφού βγήκα επί του οδοστρώματος έκανα κανονικά σήμα τροχονομικό με φακό όπως άλλωστε προβλέπεται και οι νεαρής ηλικίας μοτοσυκλετιστές διέφυγαν ενώ ένας εξ αυτών χτύπησε το κεφάλι του κατά την διαφυγή του επάνω στο χέρι μου και στον φακό που κρατούσα.


 Ενώ ενημέρωσα την Υπηρεσία μου για το συμβάν με σχετική αναφορά τις επόμενες ημέρες έλαβε διαστάσεις η υπόθεση από την Δ/νση Αστυνομίας Λέσβου η οποία έσπευσε μια εβδομάδα μόλις μετά να διατάξει (και καλώς έκανε προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια), διοικητική εξέταση σε βάρος μου και να με μετακινήσει στο Α.Τ. Μυτιλήνης με την αίολη δικαιολογία των αυξημένων αναγκών,  φέρνοντας προς αναπλήρωση μου άλλο Αστυνομικό από την Μυτιλήνη.

 Εγώ ως προς την μετακίνηση μου προέβην σε προσφυγή την 12/05/2018 καθότι η γυναίκα μου τυγχάνει ανάπηρη σε ποσοστό 70% ένεκα ψυχολογικών και αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, πράγμα που είναι σε γνώση της Δ/νσης από προηγούμενη αναφορά μου, ενώ είναι αδύνατο να προστατεύσει και επιμεληθεί όσο θα απέχω – εκτελώ υπηρεσία σε απόσταση είκοσι πέντε (25) χιλιομέτρων από την οικεία μου, της ανήλικης επτάχρονης κόρης μας, η οποία να σημειωθεί ότι παρακολουθεί συνεδρίες εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ατομικής ψυχοχθεραπείας ενώ ο θεράπων ιατρός της γυναίκας μου λόγω της υγείας της έχει συστήσει να μην απομακρύνομαι από την οικεία μας.

Η Δ/νση Αστυνομίας Λέσβου μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στην προσφυγή μου η οποία είναι δίκαιη. Δεν ζητώ άλλωστε να μην ελεγχθώ πειθαρχικά καθότι είμαι βέβαιος ότι η διοικητική εξέταση θα αποκαλύψει την αλήθεια Απλώς ζητώ να επιστρέψω στην Υπηρεσία μου προκειμένου να μην κλονιστεί η υγεία της συζύγου μου και της κόρης μου περαιτέρω και να μην εξαντληθώ άλλο οικονομικά από τις επιπλέον μετακινήσεις μου προκειμένου να εκτελέσω Υπηρεσία.

 Σχετικά αποδεικτικά έγγραφα δύναμαι να σας επισυνάψω, ενώ να σημειωθεί επιπλέον ότι ο συνάδελφος που με άλλαζε στην βάρδια και είχε έρθει νωρίτερα και είδε το συμβάν, επίσης μετακινήθηκε με την ίδια αίολη δικαιολογία στο Α.Τ. Πλωμαρίου, φέρνοντας η Διεύθυνση στο Α.Τ. Γερας αστυνομικό προς αντικατάσταση από το Α.Τ. Πλωμαρίου

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ