2012-06-02 03:46:12
Φωτογραφία για Σε τεντωμένο σχοινί η κυπριακή οικονομία
Αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα είναι η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να παρουσιάσει... ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα αποτρέψει την προσφυγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας του στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης προκειμένου να στηριχθεί η Λαϊκή Τράπεζα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου ανακοίνωσε ότι τελικά το νέο πακέτο μέτρων, που αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, θα είναι έτοιμο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, γίνεται πολύ προσεκτική εργασία, ώστε τα μέτρα που θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η ελεγχόμενη εκτροπή από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2012 να είναι ισορροπημένα, να έχουν κοινωνική ευαισθησία, να αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα και να συνεχίζουν το έργο της εξυγίανσης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κυπριακή οικονομία κρούουν και οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες. Μάλιστα χθες ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν ανέφερε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δημοσιονομικές ανισορροπίες, κυρίως στο χρηματοπιστωτικό τομέα, οι οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν αμέσως.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Google World Wonders Project
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Google World Wonders Project
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ