2018-05-20 11:48:31
Φωτογραφία για Τελεσίγραφο Αποστολάκη σε Χ. Ακάρ – Το προκλητικό αίτημα από τον Τούρκο Αρχηγό – «Πληρωμένη» απάντηση από τον Ελληνα ΟΥΚά
Tελεσίγραφο έστειλε ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης στον Χ. Ακάρ. «Αν έχετε οποιαδήποτε απόδειξη ότι διέπραξαν κάτι παράνομο, ας τους γνωστοποιήσετε το κατηγορητήριο. Αν δεν έχετε, οφείλετε να τους αφήσετε ελεύθερους αμέσως»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, οι Τούρκοι ζητούν απροκάλυπτα ανταλλαγή των 8 στρατιωτικών τους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν και κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Ακόμα και στο τετ α τετ που είχε ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Τούρκο αρχηγό Χουλουσί Ακάρ επί της ουσίας τέθηκε θέμα ανταλλαγής των στρατιωτικών, με τον Έλληνα αρχηγό να «κόβει» κάθε συζήτηση.

Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, οι Ευάγγελος Αποστολάκης και Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν. Ήταν ένα ραντεβού που είχε συμφωνηθεί από τις πρώτες ημέρες αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.


Στη συνάντηση των Βρυξελλών ο Χ. Ακάρ επανέλαβε το «μεγάλο ενδιαφέρον» που είχε η Άγκυρα για τους οκτώ στρατιωτικούς της που βρίσκονται στην Αθήνα και ζητούν πολιτικό άσυλο. Με απλά λόγια ζήτησε τους οκτώ για να δώσει τους δύο.

Από την πλευρά του ο Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης του επεσήμανε ότι «συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις», οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο οποιασδήποτε συζήτησης. Πόσο μάλλον να μπουν σε συζήτηση περί ανταλλαγής.

Εξήγησε στον Ακάρ ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να κινηθεί γρήγορα στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Αν έχετε οποιαδήποτε απόδειξη ότι διέπραξαν κάτι παράνομο, ας τους γνωστοποιήσετε το κατηγορητήριο. Αν δεν έχετε, οφείλετε να τους αφήσετε ελεύθερους αμέσως», είπε στον Ακάρ.

Σε απάντηση ο Τούρκος αρχηγός… κάλεσε τον Α/ΓΕΕΘΑ να επισκεφθεί την Άγκυρα. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης του απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει η επίσκεψη στην Άγκυρα όσο «κρατάς παράνομα δύο στρατιωτικούς μας».

Ο Τούρκος αρχηγός επέμεινε ότι πρέπει να επικοινωνήσουν, αλλά η στάση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ ήταν σταθερή: «Αφήστε ελεύθερους τους στρατιωτικούς μας και μετά συζητάμε».

Οι δύο αρχηγοί είχαν διαύλους καλής επικοινωνίας μέχρι τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο. Εκείνη την ημέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο αρχηγό να διαβεβαιώνει τον Α/ΓΕΕΘΑ πως το θέμα θα λυνόταν σε λίγες ώρες Να θυμήσουμε σε αυτό το σημείο, πως ο Τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ήθελε να μιλήσει σχετικά με τον θάνατο του πιλότου του Μιράζ 2000 με τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο Ακάρ τηλεφωνούσε συνέχεια, αλλά ο ΟΥΚάς Αποστολάκης δεν εμφανιζόταν.

Η απάντηση που φέρεται να δόθηκε στην τουρκική πλευρά ήταν πως λόγω του θανάτου και των γεγονότων γύρω από αυτόν, ο έλληνας αρχηγός δεν…προλάβαινε. 

Πάντως ο Χ. Ακάρ συνεχίζει να γαβγίζει και δεν βάζει μυαλό. Πριν από λίγο, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ρίχνοντας… βόμβα.

«Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το Έθνος και την πατρίδα μας θα το εκτελέσουμε χωρίς κανένα δισταγμό», είπε όπως μετέδωσε στο Ακραίως ο Μανώλης Κωστίδης.

«Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς», πρόσθεσε όπως μεταδίδει και το πρακτορείο Ανατολή.

«Έκτακτη δήλωση από τον αρχηγό του στρατού για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του κρατικού πρακτορείου.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ