2018-05-20 11:56:48
Φωτογραφία για Τεχνητό ξύλινο νησί στη μέση της Κοπεγχάγης -Λειτουργεί ως χώρος αναψυχής
Το ανανεωμένο λιμάνι της Κοπεγχάγης έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για παρόμοια θαλάσσια project και σε άλλα μέρη της Ευρώπης (όπως το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία). Σήμερα, έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες ώστε οι περισσότερες πλωτές οδοί να αναπτυχθούν.

Το συγκεκριμένο Project είναι μία συνεργασία του Αυστραλού αρχιτέκτονα Marshall Blecher και του Magnus Maarbjerg της Δανέζικης εταιρείας σχεδιασμού Fokstrot,  για να υλοποιηθεί αυτή η ξύλινη πλατφόρμα περίπου 70 τμ που επιπλέει στη μέση του λιμανιού της Κοπεγχάγης.

Χτισμένο στο χέρι από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που χρησιμοποιούν στις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής ξύλινων σκαφών, το νησί είναι διακοσμημένο μόνο με ένα δέντρο Φιλύρας. Αυτή η απλότητα στοχεύει να μεταφέρει τους επισκέπτες του σε μία «εικονική μεταφορά σε ένα ακατοίκητο νησί», και να επαναπροσδιορίσει τον ορισμό του δημόσιου χώρου.


Επιπρόσθετα νησιά θα λειτουργήσουν ως κολυμβητικές και αλιευτικές πλατφόρμες, πλωτές σάουνες, κήποι, καφετέριες, ακόμη και χώροι παραστάσεων. Το χειμώνα, όλες οι πλατφόρμες θα ενωθούν σε μία στο Sluseløbet, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν τις ανέσεις της, χωρίς να χρειαστεί να μπουν στα κρύα νερά της Κοπεγχάγης.

Το έργο, στοχεύει να φέρει κάτι διαφορετικό και νέο σε μια περιοχή που είναι όλο και περισσότερο γνωστή για τις εντυπωσιακές οικιστικές εξελίξεις της παρά για τα δημόσια έργα.

Η ομάδα που δημιούργησε το εν λόγω project πιστεύει ότι αυτό το ξύλινο νησί θα βοηθήσει να δώσουμε λίγο παραπάνω χώρο στη μαγεία και στο θαύμα στην καθημερινότητά μας.
starxeiamas
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ