2018-05-20 18:42:08
Φωτογραφία για Οι αναποδιές στους βασιλικούς γάμους που άφησαν ιστορία -Νταϊάνα, Γουίλιαμ, Ελισάβετ [photos]
Ο πριγκιπικός γάμος της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι είναι γεγονός παρα τα προβλήματα Το Βρετανικό Παλάτι, λοιπόν, φαίνεται να έχει κάνει τα πάντα έτσι ώστε να είναι όλα στην εντέλεια, έχοντας πάρει «το μάθημά του» από πολλούς προηγούμενους βασιλικούς γάμους.

Κι αυτό γιατί  δεν ήταν λίγοι οι βασιλικοί γάμοι, στους οποίους υπήρξε μία αναποδιά που μάλιστα τότε είχε συζητηθεί αρκετά.

Από τον γάμο της Κέιτ και του Γουίλιαμ μέχρι και τον γάμο της Νταϊάνα και του Πρίγκιπα Κάρολου, οι γαλαζοαίματοι φαίνεται να έχουν πλέον «παράδοση» στα απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, την ώρα κιόλας που εκατομμύρια βλέμματα είναι στραμμένα πάνω τους.

Αυτές, λοιπόν, είναι μερικές από τις αναποδιές που βρήκαν στον δρόμο προς την... εκκλησία οι παρακάτω γαλαζοαίματοι.

H Νταϊάνα είπε λάθος το όνομα του Κάρολου και ο Πρίγκιπας Κάρολος ξέχασε τον όρκο του

Κι όμως μπορεί λίγοι να το θυμούνται, αλλά η Πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν είπε σωστά το όνομα του Πρίγκιπα Καρολου  την ώρα που αντάλλαζαν τους όρκους στην Αγία Τράπεζα.


Βέβαια το λάθος της δεν ήταν τόσο τραγικό, καθώς η Νταϊάνα απλά είχε μπερδευτεί στη σειρά με την οποία θα έπρεπε να πει τα ονόματα, λέγοντας  «Φίλιππος Κάρολος Αρθούρος Γεώργιος» και όχι το σωστό, δηλαδή «Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος».

Οι αναποδιές όμως δεν τελείωσαν εκεί, καθώς λίγο μετά και ο Πρίγκιπας Φίλιππος μπέρδεψε τον όρκο του, ξεχνώντας κάποιες σημαντικές λέξεις.

Επίσης την ώρα του μυστηρίου ένας παράνυμφος άρχισε να κλαίει, ενώ φημολογείται πως η Νταϊάνα είχε την ημέρα του γάμου της απίστευτο πονοκέφαλο λόγω της βαριάς τιάρας που φορούσε.

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έμοιαζε υπερβολικά... νυσταγμένος

Νυσταγμένος μεν, δικαιολογημένος δε ήταν ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ στον γάμο του με την Κέιτ Μιντλετον το 2011, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί μόλις... μισή ώρα.

Ο λόγος βέβαια ήταν απίστευτος, καθώς οι φωνές, τα τραγούδια και ο γενικότερος ενθουσιασμός του πλήθους έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν του επέτρεψαν να κλείσει μάτι.

Ο ίδιος βέβαια ήταν ήδη νευρικός, λόγω τους μεγάλου γεγονότος με αποτέλεσμα στον γάμο να μην φαίνεται και πολύ ξεκούραστος.

Πέρα από την νύστα του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, υπήρξε ακόμη ένα απρόοπτο στον γάμο του με την Κέιτ, όταν ένα άλογο αγρίεψε και πέταξε τον αναβάτη του και μέλος της Βασιλικής φρουράς. Ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε κανείς.

Κομμώτρια έσπασε την τιάρα της Βασίλισσας λίγο πριν τον γάμο

Την τιάρα της Βασίλισσας έσπασε την ώρα που της έφτιαχνε τα μαλλιά η κομμώτρια της, με αποτέλεσμα εκείνη παραλίγο να πάει στην εκκλησία χωρίς τίποτα να κοσμεί το κεφάλι της.

Ετσι η Βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε μία τιάρα, η οποία ήταν δανική και είχε κατασκευαστεί το 1919 για την Βασίλισσα Μαίρη.

Ευτυχώς με συνοδεία της αστυνομίας, οι μπάτλερ της κατάφεραν να φέρουν εγκαίρως στην Βασίλισσα την τιάρα πριν εκείνη εμφανιστεί στο πλήθος.

Μάλιστα, η ίδια φαίνεται να είχε ξεχάσει την ανθοδέσμη της, καθώς σε πολλές φωτογραφίες εμφανίζεται με άδεια χέρια.

Ο κουμπάρος που διάλεξε η Πρίγκιπισσα Μαργαρίτα... συνέλήφθη

Ο Τζέρεμι Φράι και η γυναίκα του Καμίλα ήταν οι κολλητοί του φωτογράφου Αντονι Αρμστρονγκ Τζόουνς και κατ' επέκταση της αδελφής της Βασίλισσας Ελισάβετ, Μαργαρίτας.

Ετσι όταν ήρθε η ώρα η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο Αντονι να παντρευτούν, το ζεύγος προτάθηκε να γίνουν οι κουμπάροι τους.

Ωστόσο ο Φράι και η γυναίκα του δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν κουμπάροι, μετά την αποκάλυψη του Τύπου για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις του Τζέρεμι, με αποτέλεσμα την σύλληψή του διότι το συμβάν έγινε 15 χρόνια πριν η ομοφυλοφιλία νομιμοποιηθεί στην Βρετανία.

H Πριγκίπισσα Ναταλία του Ζάιν-Βίτγκενσταϊν-Μπέρλεμπουργκ (Δανία) είχε ξεχάσει την ανθοδέσμη της

Η πριγκίπισσα είχε ξεχάσει στον γάμο της το 2010 με τον Αλεξάντερ Τζοχανσμαν την ανθοδέσμη της με αποτέλεσμα να περιμένει έξω από την εκκλησία για 10 λεπτά ώστε κάποιος να της φέρει ένα μπουκέτο με λουλούδια.

Πάντως η ίδια δεν είχε χάσει το χιούμορ της, κάνοντας στους φωτογράφους πως κρατάει υποθετικά ένα μπουκέτο, ώστε να καταλάβουν τι συνέβαινε.

Το φόρεμα της Μαρίας Αντουανέτα ήταν τόσο μικρό που φαινόταν ο κορσές της

Η Μαρία Αντουανέτα παντρεύτηκε τον Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλίας το 1770 σε μία πραγματικά υπερπολυτελή τελετή στις Βερσαλίες.

Ωστόσο η ίδια πέρασε έναν εφιάλτη τότε,  καθώς μία μέρα πριν το γάμο ανακάλυψε πως το νυφικό ήταν πολύ μικρό και το κούμπωμα δεν έκλεινε στην πλάτη της , με αποτέλεσμα  να φαίνεται ο κορσές της.

Λέγεται μάλιστα πως δεν υπήρχε επιπρόσθετο υλικό ώστε να καλυφθεί το λάθος με αποτέλεσμα η ίδια να βγει κάπως εκτεθειμένη την ημέρα του γάμου της μπροστά σε τόσους καλεσμένους.

Πάντως, η Μαριά Αντουανέτα είχε βρει μία γρήγορη λύση, την οποία και τελικά υλοποίησε, καθώς κάλυψε τον κορσέ με δεκάδες διαμάντια για να μην φαίνεται

Ο Αλφρέδος ο Μέγας υπέφερε από αιμορροΐδες

Είναι γνωστό πως γενικά ο Αλφρέδος ο Μέγας υπέφερε από αιμορροΐδες, οι οποίες δεν τον άφησαν σε ησυχία ούτε την... ημέρα του γάμου του.

Πίσω στον 9ο αιώνα, ο μονάρχης αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με την υγεία του, ενώ όπως αποκαλύφτηκε μετά από ιστορικούς ο ίδιος πολύ πιθανόν να έπασχε από την νόσο του Crohn.

Η μέρα του γάμου του μάλιστα ήταν απελπιστική σύμφωνα με το άτομο που έκανε την βιογραφία του, περιγράφοντας την ώρα της τελετής ως μία θλιβερή στιγμή για τον ίδιο.

H Πριγκίπισσα Νέρβι Αγκούστα της Σαξονίας μισούσε την μητριά της

Πηγαίνοντας πολύ πίσω στο 1763, η 17χρονη τότε Αγκούστα ταξίδεψε μέχρι την Αγγλία προκειμένου να παντρευτεί τον Φρεδερικό, Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Τότε, λοιπόν, η μητριά της  αποφάσισε να της βγάζει τον γάμο... ξινό, αγχώνοντάς την τόσο πολύ που εκείνη πήγε άρρωστη γάμο, νιώθοντας χάλια την ώρα που διέσχιζε την κεντρική πτέρυγα προς την εκκλησία. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ