2018-05-20 23:25:29
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές από επιβάτες σε μέσα μεταφοράς - Χτύπησαν αστυνομικούς
Συνελήφθησαν στις 15-5-2018 στην οδό Πατησίων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί, ένας 35χρονος υπήκοος Αλγερίας και ένας 28χρονος υπήκοος Μαρόκου, διότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από επιβάτιδα τρόλεϊ ένα κινητό τηλέφωνο από την τσάντα της. Οι δράστες κατά τη στιγμή της σύλληψής τους, αντιστάθηκαν και κτύπησαν τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους ακινητοποιήσουν.

 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διακεκριμένης κλοπής και της αντίστασης καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες τον τελευταίο μήνα είχαν συστήσει συμμορία και με τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα, χρηματικά ποσά και κινητά από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς. Προς επίτευξη του σκοπού τους, συνήθιζαν να επιλέγουν ως θύματα γυναίκες, ηλικιωμένους και τουρίστες.


 

Στην κατοχή τους βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και μία ατζέντα τρίτου προσώπου.

 

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι οι δράστες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν επανειλημμένα για τα ίδια

αδικήματα.

 

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ