2018-05-21 09:42:16
Φωτογραφία για Ενωση Λάρισας: Mεταγωγές κρατουμένων και προβλήματα με την 5401/18/947921 από 11/5/2018 διαταγή ΓΕΠΑΔ


Συνεχίζεται η αναστάτωση και ο προβληματισμός στο προσωπικό του ΤΜΔ Λάρισας με άμεσο 

αντίκτυπο σε όλες τις Υπηρεσίες της ΔΑ Λάρισας, λόγω της αναφερόμενης στο θέμα διαταγής και της «αναβάθμισης» σε μια νύχτα, του ΤΜΔ Λάρισας σε Μεταγωγών Θεσσαλίας.

   Πριν από όλα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι έως τώρα υπήρχε μεταξύ των συναδέλφων του ΤΜΔ Λάρισας και των υπηρετούντων στα ΑΤ Τρικάλων και Βόλου, τα οποία και έχουν την ευθύνη των μεταγωγών, αγαστή συνεργασία την οποία εννοείται ότι δε πρόκειται να τη διαταράξει καμία απολύτως διαταγή.

   Δε θα αναφερθούμε στο παρών έγγραφο σε αναλύσεις και παραδείγματα επί ΠΔ, ΚΔ και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή της διαταγής του ΓΕΠΑΔ. Αυτό ούτως ή άλλως θα το πράξουμε ως Συνδικαλιστικός Φορέας, απευθείας προς το ΑΕΑ.

   Επειδή δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια να υπήρχε μια «αρρωστημένη» κατάσταση στο τομέα των μεταγωγών και όλοι οι προηγούμενοι Διοικούντες να παρανομούσαν συστηματικά.


   Επειδή δε πρόκειται να δεχθούμε «αμαχητί» τετελεσμένα γεγονότα και μια συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης, του τύπου «ήρθε ο καιρός να δουλέψετε», προς τους συναδέλφους του ΤΜΔ Λάρισας.

   Επειδή δε πρόκειται να ανεχθούμε τη συστηματική καταστρατήγηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίες στη ΔΑ Λάρισας, μια και η υλοποίηση της συγκεκριμένης διαταγής προϋποθέτει ενίσχυση του ΤΜΔ με 20 και πλέον άτομα σε ημερήσια βάση.

   Επειδή ο χώρος που στεγάζεται το ΤΜΔ είναι ελλιπέστατος και η παραμονή εντός αυτού ποινικών κρατουμένων συνεπάγεται τεράστιους κινδύνους.

   Επειδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε τα μέλη μας που υπηρετούν στο ΤΜΔ να είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι.

   Επειδή σε κάποιους αρέσει «το τυπικόν της υποθέσεως» και όχι η ουσία.

   Επειδή οι συνάδελφοι του ΤΜΔ Λάρισας έχουν ουκ ολίγες φορές, παρανομήσει εν γνώσει τους, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση της Υπηρεσίας.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των συναδέλφων ζητούμε:

1.     Άπαντες οι συνάδελφοι να εκτελούν αποκλειστικά και μόνο τα καθήκοντα που αναγράφονται στη διάταξη υπηρεσίας και να μη βρίσκεται ο σκοπός υπηρεσία σε ακροατήριο ή μεταγωγή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

2.     Οι μεταγωγές να γίνονται αυστηρά με το προβλεπόμενο αριθμό συνοδών.

3.     Μεταγωγές άνω των 160 χιλιομέτρων όπως πχ στη Κρυσταλλοπηγή να γίνονται όπως προβλέπεται, δηλαδή με διανυκτέρευση. 

4.     Οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει σε παράνομα διαταχθείσα μεταγωγή ή συνεπεία παραμονής ποινικών στα κρατητήρια του ΤΜΔ, από το Νομικό Τμήμα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε αυτούς που τα διέταξαν.

Πρώτα το Δίκαιο και ο Συνάδελφος!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ