2012-06-02 07:47:03
Φωτογραφία για Συρία: Ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου καλεί το ΣΑ του ΟΗΕ να αναλάβει δράση
Την ενίσχυση της δύναμης της αποστολής του Οργανισμού στη Συρία ζητεί ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ Ελαράμπι με... επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία διέρρευσε σε ΜΜΕ την Παρασκευή.

Οι εικόνες πτωμάτων παιδιών και αμάχων που σφαγιάστηκαν στη Χούλα σε επιθέσεις που αποδόθηκαν στις δυνάμεις της κυβέρνησης του προέδρου Ασαντ προκάλεσαν σοκ σε διεθνές επίπεδο και υπογράμμισαν την αποτυχία της εκεχειρίας που άρχισε να εφαρμόζεται πριν από έξι εβδομάδες στο πλαίσιο του σχεδίου για τον τερματισμό της κρίσης που είχε αρχίσει πριν από 14 μήνες, όταν άρχιζαν οι διαδηλώσεις εναντίον του συριακού καθεστώτος.

Στην επιστολή του προς το ΣΑ ο Νάμπιλ Ελαράμπι καταδίκασε τις επιθέσεις και «παρότρυνε» τα κράτη-μέλη του να «αναλάβετε άμεσα δράση για να τερματιστούν όλες οι πράξεις βίας οι οποίες λαμβάνουν χώρα στη Συρία και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν οι Σύροι άμαχοι, περιλαμβανομένης της αύξησης του αριθμού των διεθνών παρατηρητών.

Η πρόταση του Ελαράμπι να δοθεί στην αποστολή του ΟΗΕ ευρύτερη εντολή για να «προστατεύει τους Σύρους αμάχους» ενδέχεται να μην γίνει αποδεκτή από τη Ρωσία, η οποία διαθέτει δικαίωμα βέτο στο 15μελές Συμβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ