2018-05-22 12:29:58
Φωτογραφία για Λονδίνο σε Αμπράμοβιτς: Απόδειξε ότι τα λεφτά σου είναι νόμιμα αν θες να επιστρέψεις στη Βρετανία
Ίσως τελικά η καθυστέρηση της ανανέωσης της βίζας του Ρώσου ολιγάρχη να μην είναι απλά ένα βρετανικό «καψώνι»

Η παράξενη καθυστέρηση για την ανανέωση της βίζας του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, η οποία τον κράτησε μακριά από τον τελικό της ομάδας του έναντι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Αγγλίας, μπορεί τελικά να μην είναι απλά ένα βρετανικό «καψώνι».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αντιμετωπίζεται πλέον από το Λονδίνο ως «νέος αιτών» βρετανικής βίζας και καλείται να αποδείξει ότι ένα μεγάλο μέρος του πλούτου του και των επενδύσεών του είναι νόμιμο, προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα.

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η βρετανική κυβέρνηση στους Ρώσους ολιγάρχες αποτελεί ένα ακόμη αποτέλεσμα της πολύμηνης έντασης που επικρατεί μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας, στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος. Μεταξύ των κυρώσεων στις οποίες προχώρησε η Μέι, κατηγορώντας για την απόπειρα τη Ρωσία, ήταν η απέλαση αρκετών Ρώσων διπλωματών.


Νέος στόχος, όπως φαίνεται, είναι οι Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι κατηγορούνται εμμέσως ότι έχουν φέρει «βρώμικο χρήμα» στη χώρα και καλούνται να αποδείξουν ότι οι επενδύσεις τους προέρχονται από νόμιμες πηγές.

Στο παραπάνω πλαίσιο, όπως αναφέρει η Daily Mail, εξετάζεται πλέον η ανανέωση βίζας του Ρομάν Αμπράμοβιτς, του οποίου η περιουσία πιστεύεται ότι ξεπερνά τα 10.6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο ολιγάρχης θα πρέπει να αποδείξει, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ότι τουλάχιστον 2,3 δισ. ευρώ από τις βρετανικές του επενδύσεις είναι καθ' όλα νόμιμες και υπεράνω πάσης υποψίας.

Στο παρελθόν, αρκούσε για την ανανέωση βίζας του Αμπράμοβιτς απλά και μόνο η απόδειξη ότι είχε αυτό το ποσό για να το διαθέσει στις βρετανικές του επενδύσεις.

Ο Αμπράμοβιτς, που είναι ο 13ος κατά σειρά πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία σήμερα, αγόρασε την Τσέλσι το 2003. Η βίζα του ανανεωνόταν χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο οι κανόνες φαίνεται ότι έχουν αλλάξει από το 2015, όταν και εξασφάλισε την πιο πρόσφατη 40μηνη βίζα του.

Ο επιχειρηματίας, που ξεκίνησε από χαμηλά και κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες, έχει στενές επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και, κατά συνέπεια, βρίσκεται στη λίστα με τα άτομα από το περιβάλλον του Κρεμλίνου που μελλοντικά κινδυνεύουν με επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με πηγή από το στενό περιβάλλον του Αμπράμοβιτς ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η έκβαση της ανανέωσης της βίζας του θα είναι αρνητική. «Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη και δεν θα ανανεωθεί η βίζα του. Απλά καθυστερεί χαρακτηριστικά η υπόθεση και δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί», ανέφερε η ίδια πηγή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ