2012-06-02 08:26:26
Φωτογραφία για ΤΣΙΟΡΔΑΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
«Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα. Το νόμισμα της Ελλάδας όμως αποτελεί πρωτίστως επιλογή του ελληνικού λαού κι όχι των αγορών», δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ασκήσεις προσομοίωσης» για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή «που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Οι ευρωπαίοι εταίροι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ψυχραιμία λοιπόν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε δει ασκήσεις προσομοίωσης, να μετατρέπονται σε κινήσεις κερδοσκοπίας».

Το πρωί της Παρασκευής, στα τερματικά του Bloomberg για τις ισοτιμίες νομισμάτων, εμφανίστηκε η δραχμή (μετά το ευρώ) με σύμβολο XGD.

Μέσα σε αυτό το φόντο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ γράφει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση της Ισπανίας για να αποτρέψουν την οικονομική κατάρρευσή της.

Πεπεισμένος πως η ΕΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ακόμη κι αν στις επικείμενες ελληνικές εκλογές επικρατήσουν αριστερά κόμματα, δήλωσε, πάντως, ο γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος Μαξ Οτε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ