2018-05-23 13:07:19
Φωτογραφία για Τι να προσέξετε στην καθαριότητα του σπιτιού για να αποφύγετε τις αλλεργίες
Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες γνωρίζουν πολύ καλά τους παράγοντες που μπορεί να τις προκαλέσουν -ειδικά τις περιόδους που το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, όπως η αρχή της άνοιξης. Η καταπολέμηση των συμπτωμάτων των αλλεργιών -τα κόκκινα μάτια, η φαγούρα και η βουλωμένη μύτη- μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η κατανόηση της πηγής του προβλήματος και η εξάλειψή του.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα περιλαμβάνουν τη σκόνη, τη μούχλα, τη γύρη και τις τρίχες από κατοικίδια ζώα. Προτού λοιπόν ανοίξετε όλα τα παράθυρα και αερίσετε τα σεντόνια σας, δείτε τις παρακάτω συμβουλές καθαρισμού για να περιορίσετε τους αλλεργιογόνους παράγοντες μέσα στο σπίτι σας.

1. Απαλλαγείτε από τη σκόνη

Ο κανόνας είναι ότι θα πρέπει να ξεσκονίζετε και να σκουπίζετε μία φορά την εβδομάδα. Η καλύτερη μέθοδος είναι να ξεκινήσετε από την κορυφή προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι η σκόνη που πέφτει από την κορυφή θα εξαφανίζεται κάθε φορά που σκουπίζετε το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα. Μια άλλη συμβουλή, ειδικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες: χρησιμοποιήστε μικροΐνες που συλλαμβάνουν τα σωματίδια σκόνης και καθιστούν την εργασία πιο απλή. Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τα χαλιά σας, φροντίστε να τα καθαρίζετε επαγγελματικά τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

2. Απαλλαγείτε από τα ακάρεα

Τα ακάρεα σκόνης βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα κλινοσκεπάσματα -μαξιλάρια, στρώματα και παπλώματα- ανεξάρτητα από το πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας. Αν και δεν προκαλούν λοιμώξεις, τα ακάρεα αποτελούν γνωστή αιτία αλλεργιών και άσθματος. Για να κρατήσετε τα ακάρεα σκόνης μακριά από το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε καλύμματα από συνθετικά υλικά για τα στρώματα και τα μαξιλάρια και φροντίστε να τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό.

3. Περιορίστε τη μούχλα

Η μούχλα παραμονεύει σε υγρά μέρη, όπως το μπάνιο, το υπόγειο και τα παράθυρα. Καθαρίστε τα παράθυρα με λευκό ξύδι μεταξύ των εποχών, καθώς η μούχλα αναπτύσσεται εκεί. Καθαρίζετε επίσης τα μπάνια τακτικά και καλά. Εάν βρείτε μούχλα ή υγρασία στα πλακάκια του μπάνιου, δοκιμάστε να τα καθαρίσετε με διάλυμα ¾ φλιτζανιού λευκαντικό και ζεστό νερό. Σκουπίστε την επιφάνεια και στη συνέχεια αφήστε το για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ένα άλλο εργαλείο στον αγώνα σας ενάντια στη μούχλα είναι να επενδύσετε σε έναν αφυγραντήρα.

4. Προστατέψτε τον εσωτερικό χώρο σας

Προστατέψτε τον εσωτερικό χώρο σας και μην αφήνετε εξωτερικούς αλλεργιογόνους παράγοντες, όπως η γύρη, να εισέλθουν σε αυτόν. Μην απλώνετε τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα όταν υπάρχει πολλή γύρη στο περιβάλλον, καθώς μπορεί να κολλήσει στα υφάσματα. Τα χαλάκια πόρτας συμβάλλουν επίσης στη συγκέντρωση γύρης. Πλύνετε το πρόσωπό σας και σκουπίστε τα παπούτσια σας κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να κρατήσετε το κατοικίδιο μακριά από την κρεβατοκάμαρά σας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ