2018-05-23 17:55:34
Φωτογραφία για Βρήκαν ένα παλιό και σκουριασμένο κουτί μισοθαμμένο στο χώμα. Όταν το άνοιξαν, η ζωή τους άλλαξε για πάντα! [photos]
Όταν ένα ζευγάρι από την Βόρεια Καλιφόρνια έβγαλε τον σκύλο του μια βόλτα ως συνήθως, δεν είχαν ιδέα ότι η ζωή τους άλλαζε για πάντα τόσο σύντομα. Το ζευγάρι, το οποίο προτιμά να παραμείνει ανώνυμο, εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό για να απολαύσει τον ήλιο με τον σκύλο του.

Ακολουθούσαν τις συνηθισμένες τους διαδρομές στο οικόπεδο τους, όταν ξαφνικά παρατήρησαν κάτι που δεν είχαν ξαναδεί. Κάτω από ένα δέντρο ανακάλυψαν ένα παλιό, σκουριασμένο κονσερβοκούτι. Ίσως η δυνατή βροχή είχε μετακινήσει το χώμα όπου ήταν θαμμένο το κουτί.

Η γυναίκα σήκωσε το κουτί. Ήταν πολύ σκουριασμένο και καλυμμένο με βρύα. Ήταν πολύ βαρύ. Περίεργοι, σήκωσαν το καπάκι, καθώς το μετέφεραν σπίτι. Μέσα είδαν κάτι μεταλλικό να λάμπει ανάμεσα στην σκουριά – το κουτί ήταν γεμάτο χρυσά νομίσματα.

Το ζευγάρι επέστρεψε στο σημείο και άρχισε να σκάβει. Μετά από λίγο, βρήκαν 7 ακόμη κονσερβοκούτια γεμάτα νομίσματα.


Μη γνωρίζοντας την αξία των νομισμάτων, επικοινώνησαν με το Kagin’s Inc., μια αμερικανική εταιρία που ειδικεύεται στα νομίσματα. Οι ειδικοί έμειναν άφωνοι από την ανακάλυψη.

Τα νομίσματα είχαν κοπεί τον 19ο αιώνα και ήταν σε άριστη κατάσταση. Όταν ανακαλύφθηκε ο χρυσός στην Καλιφόρνια το 1848, στην πολιτεία άρχισαν να φτάνουν χρυσοθήρες και τυχοδιώκτες. Κάποιος μάλλον είχε κρύψει όλο του τον θησαυρό κάτω από ένα δέντρο.

Τα νομίσματα αξίζουν μια περιουσία. Υπήρχαν ανάμεσα τους κάποια τόσο σπάνια, που η αξία τους φτάνει και τα 1 εκατομμύρια δολάρια για 1 νόμισμα. Συνολικά, τα ευρήματα του ζευγαριού έχουν αξία περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Τι παραμυθένια ανακάλυψη! Η ιστορία αυτού του ζευγαριού μας δείχνει πώς η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να ανταμειφθεί πλούσια – ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ανακαλύψεις δίπλα σου. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ