2018-05-24 02:59:50
Φωτογραφία για Ερωτήματα για τη δωρεά 252.160 ευρώ προς το νοσοκομείο “Σωτηρία”, η οποία…αγνοείται
Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως τα έργα δεν έγιναν, σύμφωνα με παραδοχή του διοικητή Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητεί η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία για την απώλεια δωρεάς 252.160 ευρώ προς το νοσοκομείο “Σωτηρία”.

IATRONET

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε την Τετάρτη επιστολή του προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) Πάνου Κυριακόπουλου προς τη διοίκηση του νοσοκομείου σχετικά με το εν λόγω ποσό.

Στην επιστολή που παρατίθεται πιο κάτω, ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης και ζητεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τα χρήματα διατέθηκαν στο “Σωτηρία” από τηλεμαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής - Ογκολογικής κλινικής στις 16 Απριλίου 2016.


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν γνωρίζει την τύχη των χρημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρει ότι στον τηλεμαραθώνιο συγκεντρώθηκαν 252.160,86 ευρώ, τα οποία δόθηκαν στο νοσοκομείο.

Με βάση επιστολή που έχει στα χέρια του από τον διευθυντή της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, προκύπτει ότι διατέθηκαν σε έργα 104.268,53 ευρώ.

Παραδοχή

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας σημειώνει πως τα έργα δεν έγιναν, σύμφωνα με παραδοχή του διοικητή. Αντίθετη άποψη εκφράζει ο κ. Κυριακόπουλος, ο οποίος λέει πως έγιναν, αλλά δεν παραλαμβάνονται από τη διοίκηση Τονίζει, δε, πως υπάρχουν άλλα 153.038,47 ευρώ στο νοσοκομείο από το υπόλοιπο της δωρεάς του τηλεμαραθωνίου, τα οποία δεν αξιοποιούνται, παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει το “Σωτηρία”.

Τον περασμένο Μάρτιο, κοινοποιήθηκε η εν λόγω επιστολή και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό…

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έγγραφο Π. Κυριακόπουλου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ