2018-05-24 09:30:17
Φωτογραφία για Αναπληρώστε έξυπνα τη χαμένη σας ενέργεια
Εάν νιώθετε διαρκώς κουρασμένη και δεν έχετε ενέργεια και διάθεση για οτιδήποτε, τότε πρέπει να σκεφτείτε που δαπανάτε την ενέργειά σας και να προσπαθήσετε να την αναπληρώστε.

Τεντωθείτε για να ξεκουραστείτε

Οι πολλές ώρες που αναγκάζεστε να περνάτε καθημερινά στο χώρο εργασίας σας αλλά και μπροστά στον υπολογιστή και οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού αναπόφευκτα καταπονούν την πλάτη, τους ώμους και το στήθος σας. Όσο σημαντική λοιπόν είναι η άσκηση για το σώμα σας άλλο τόσο σημαντικές είναι και οι διατάσεις (stretching) που , σας προστατεύουν από τραυματισμούς, όταν αθλείστε αλλά βοηθούν και στη συστροφή των μυών σας αφήνοντας μία ευχάριστη αίσθηση αφού προκαλούν την αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας κάνοντας τους μύες πιο ελαστικούς. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως η διαδικασία αυτή μειώνει τα επίπεδα άγχους και στρες.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας

«Κερδίστε» την χαμένη σας ενέργεια, δίνοντας έμφαση σε τρόφιμα που είναι πλούσια σε ορισμένα μέταλλα, όπως το μαγνήσιο,απαραίτητο συστατικό για τη σωματική ευεξία, ιδίως για άτομα με έντονη δραστηριότητα, ο ψευδάργυρος, που αποτελεί συστατικό παραγωγής ενέργειας του οργανισμού, και ο σίδηρος, που συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου και στην παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, του οποίου τα χαμηλά επίπεδα σχετίζονται με παρατεταμένη αδυναμία και αναιμία.

Επιλέξτε υγιεινά γεύματα

Ο συνήθης λόγος για τη μειωμένη ενεργητικότητα είναι η κακή διατροφή
. Για αυτό το λόγο φροντίστε να τρέφεστε υγιεινά και να εντάξετε το πρωινό στη διατροφή σας να αποφεύγετε τα λιπαρά και να πίνετε πολύ νερό. Παράλληλα με την καθημερινή υγιεινή σας διατροφή, μπορείτε να τονωθείτε με συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να περιέχουν τονωτικά φυτικά εκχυλίσματα όπως το τζίνσενγκ, ο βασιλικός πολτός, τζίντζερ κ.α.

Ασκηθείτε καθημερινά

Εντάξτε ιδανικά στην καθημερινότητα σας ένα πρόγραμμα άσκησης τουλάχιστον 20 λεπτών. Η άσκηση θα βοηθήσει να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να νιώσετε ευεξία.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ