2018-05-24 14:27:45
Φωτογραφία για Αυλαία στην αεροπορική τραγωδία: Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε την πτήση ΜΗ17 στην Ουκρανία
Διεθνείς ερευνητές ολοκλήρωσαν την έρευνά τους σχετικά με τη συντριβή της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους ο πύραυλος που χτύπησε το αεροσκάφος και οδήγησε στον θάνατο 298 ατόμων εκτοξεύθηκε από ρωσική στρατιωτική μονάδα.

Η συντριβή είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2014 και στην πλειονότητά τους οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους, που απογειώθηκε από το Άμστερνταμ και είχε προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, ήταν Ολλανδοί.

Οι ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ρωσικός πύραυλος ευθυνόταν για την κατάρριψη του αεροσκάφους από τον Σεπτέμβριο του 2016 και πλέον κατάφεραν να εντοπίσουν και το σημείο από το οποίο εκτοξεύθηκε.

Οι ερευνητές «κατέληξαν πως ο πύραυλος Bouk - Telar που κατέρριψε το αεροσκάφος είχε εκτοξευθεί από την 53η ταξιαρχία αντιαεροπορικής άμυνας με έδρα το Κουρσκ, στη Ρωσία», ανακοίνωσε ο Ολλανδός ερευνητής Βίλμπερτ Παουλίσεν.

«Η 53η ταξιαρχία ήταν μέρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περίοδο που ήταν έντονη η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναφορικά με την προσάρτηση της Κριμαίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ