2018-05-24 21:37:05
Φωτογραφία για Επιδότηση 2.082.800€ σε 8 συνταξιουχικούς φορείς και «γκρίνια» από όσους μένουν εκτός (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΠΙΝΑΚΑΣ)
Στη χορήγηση επιδότησης ύψους 2.082.800 ευρώ προς οκτώ συνταξιουχικούς φορείς προχωρά το υπουργείο Εργασίας, παρά τις αντιδράσεις άλλων αντιπροσωπευτικών οργανώσεων σε σχέση με τον τρόπο επιλογής των «τυχερών».

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, «για την άμεση αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών και μέχρι την έκδοση της απόφασης με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην κατανομή, τα κριτήρια, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο τρόπος ελέγχου της ορθής διαχείρισης των ποσών, αποδίδεται στις αναφερόμενες ομοσπονδίες και συλλόγους ποσό ανάλογο με τον αριθμό των συνταξιούχων μελών από τον λογαριασμό που κατατίθεται το ποσό της προβλεπόμενης μηνιαίας εισφοράς 0,20 ευρώ, η οποία παρακρατήθηκε το έτος 2017 υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων από τις κύριες συντάξεις».

Το ποσό της επιδότησης κατανέμεται ως εξής: 450.000 ευρώ στην Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, 49.000 στην Ομοσπονδία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 100.000 στην Ομοσπονδία Στρατιωτικών, 90.000 στην Ομοσπονδία Αποστράτων Σ.Α., 1.350.000 στους συνταξιούχους ΙΚΑ, 32.000 στον φορέα των δικηγόρων, 2.300 στους συμβολαιογράφους και 9.000 ευρώ στον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής.


Επισημαίνεται ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο πίνακας με τους δικαιούχους συνταξιοδοτικούς φορείς (αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι).

Το γεγονός αυτό προκαλεί τις αντιδράσεις άλλων συνταξιουχικών φορέων (όπως ο ΕΝΔΥΣΥ), οι οποίοι δεν ανήκουν στους «τυχερούς» της προσωρινής λίστας δικαιούχων επιδότησης.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24/05/2018)

__________________

Υ.Γ.: Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Επιστολή Συντονιστικού 3EAA προς Αχτσιόγλου για απόδοση κράτησης 0,20€ από συντάξεις σε συνταξιουχικές οργανώσεις (ΕΓΓΡΑΦΑ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ