2018-05-24 21:51:06
Φωτογραφία για Ξεκίνησα να κάνω 1 πράγμα στα γενέθλιά μου κάθε χρόνο και αυτό βοήθησε το γάμο μου!
Στις αρχές του γάμου μας, ο σύζυγός μου και εγώ εξακολουθούσαμε να εξασκούμε τις επικοινωνιακές δεξιότητές μας (συναγερμός για σπόιλερ: ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει) και τα πράγματα ήταν πολύ θολά. . . στην καλύτερη. Υπέθετα  ότι θα έπρεπε να καταλάβει πώς δούλευα, πώς σκεφτόμουν και πώς αισθανόμουν για τα περισσότερα πράγματα, αλλά γι’ αυτόν, ήμουν ένα παζλ που ποτέ δεν μπορούσε να κατανοήσει, γιατί δεν του έδινα ενδείξεις. Όταν κοιτάω πίσω εκείνη την εποχή, συνειδητοποιώ πόσο ανόητη ήμουν για να σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να διαβάσει το μυαλό μου. Αυτός ο τρόπος σκέψης σχεδόν πάντα κατέληγε στην απογοήτευση και από τις δύο πλευρές, γι ‘αυτό προσπαθώ τώρα να είμαι ανοιχτή και ειλικρινής μαζί του ανά πάσα στιγμή. Αυτό περιλαμβάνει να του λεω τι ακριβώς θέλω για τα γενέθλιά μου κάθε χρόνο.

 Βλέπετε, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του γάμου μας, έκανα το λάθος να μην λέω στον σύζυγό μου τι ήθελα να κάνω για τα γενέθλιά μου
. Εκείνος νόμιζε οτι  είμαι μια ξένοιαστη γυναίκα, οπότε δεν κάναμε τίποτα απολύτοως και μου έδινε. . . τίποτα απολύτως!  Δεν καταλάβαινε ότι πραγματικά ήθελα να περάσω την ιδιαίτερη μέρα μου κάνοντας κάτι διασκεδαστικό. Δεν ήξερε ότι ήταν σημαντικό για μένα. Και πώς θα μπορούσε να το ξέρει αφού δεν του το έλεγα; Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να μου έχει πάρει μια κάρτα; Φυσικά. Αλλά έπρεπε να προγραμματίσει μια ολόκληρη μέρα ειδικών εκπλήξεων που είχα φτιάξει στο μυαλό μου; Όχι, έπρεπε να καταλάβω ότι δεν μπορεί να διαβάζει το μυαλό και δεν είναι δίκαιο να αισθάνομαι λυπημένη ή απογοητευμένη όταν δεν κάνει πράγματα που δεν έχω πει ποτέ μου οτι τα θέλω. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περιμένετε να μαντέψει ο σύντροφός σας τι θέλετε. Απλά πείτε τους.

Τώρα του λέω ξεκάθαρα τι θέλω για τα γενέθλιά μου, και για άλλες ειδικές περιπτώσεις για αυτό το θέμα. Συνήθως δεν ζητώ τίποτα υπερβολικό – απλά μια νύχτα μακριά ή ένα δείπνο κάπου επίσημα. Συνήθως θέλω πράγματα που συνεπάγονται τη συνολική κατανάλωση χρόνου/ποιότητας – κάτι που δεν έχουμε απο τη στιγμή που κάναμε τα παιδιά μας Φέτος έγινα 37, και μετά από σχεδόν 10 χρόνια γάμου, ο σύζυγός μου τελικά τα κατάφερε. Με εξέπληξε με ένα ταξίδι για το Σαββατοκύριακο. Περπατήσαμε στους πολυσύχναστους δρόμους της Πόλης, φάγαμε ποιοτικά και νόστιμα δείπνα που δεν είχαν διακοπεί από τα παιδιά, χαζέψαμε βιτρίνες και απολαύσαμε την παρέα ο ένας του άλλου. Την επόμενη μέρα, μετά από μια ξεκούραστη διαμονή στο ξενοδοχείο, ο σύζυγός μου με πήγε για να δω τα ιστορικά μνημεία της πόλης. Βάλαμε στοίχημα ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτά τα γενέθλια και ξέρετε τι; Δεν περιμένω να το κάνει. Δεν με νοιάζει αν μου πάρει κάτι μικρό το επόμενο έτος, αλλά το γεγονός ότι τώρα βγήκε από τα συνηθισμένα του για να κάνει τα γενέθλιά μου ξεχωριστά σημαίνει πολλά για μένα.

Είμαι τόσο ευγνώμων που η επικοινωνία μας έχει γίνει πιο απλή και ειλικρινής. Είναι σημαντικό να εκφράζετε αυτό που θέλετε στη ζωή, ειδικά στις ημέρες που περιστρέφονται γύρω σας. Ο σύζυγός μου είχε πάντα καλές προθέσεις, αλλά αν δεν είχα ποτέ αρχίσει να του λέω αυτά που ήθελα, χρόνια μικρών απογοητεύσεων θα μπορούσαν να προστεθούν σε ένα απογοητευτικό τέλος. Το να λέτε σε κάποιον τι θέλετε μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά υπόσχομαι ότι αξίζει τον κόπο. Η επικοινωνία σας θα βελτιωθεί, και το ίδιο και ο γάμος σας. Ποτέ δεν ξέρετε, μπορείτε να πάτε ακόμη και ένα έκπληκτο ταξίδι γενεθλίων που θα είναι έκπληξη!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ