2018-05-24 23:34:13
Φωτογραφία για Οι τροφές που σου προκαλούν πονοκέφαλο
Εάν είσαι από τα άτομα που πάσχουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, ορισμένες τροφές μπορεί να επιδεινώνουν την κατάστασή σου. Υπάρχουν φαγητά, που λόγω των ουσιών που περιέχουν, προκαλούν πονοκέφαλο σε μεγαλύτερη ένταση ή συχνότητα.

Δες ποιες είναι αυτές οι τροφές και απόφυγέ τες, όσο μπορείς.

Οι τροφές που προκαλούν πονοκέφαλο είναι τροφές που μπορεί να καταναλώνεις ακόμα και σε καθημερινή βάση γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα πας να τσιμπήσεις από εκείνο το τυρί που έχεις στο ψυγείο σου, πρόσεχε!

Για παράδειγμα τα σταφύλια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, έτσι θεωρούνται ένα υγιεινό σνακ. Αλλά περιέχουν επίσης μια ουσία που ονομάζεται τυραμίνη, ένα φυσικό αμινοξύ που σχηματίζεται από τη διάσπαση των πρωτεϊνών στα τρόφιμα καθώς γερνούν.

Η τυραμίνη μπορεί να προκαλέσει την αύξηση της αρτηριακής σου πίεσης, γεγονός που μπορεί να σου προκαλέσει πονοκεφάλους.


Φυσικά, όμως, τα τρόφιμα δεν επιδρούν με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους οργανισμούς. Εάν, όμως, το σταφύλι σου προκαλεί αντίστοιχα συμπτώματα, τότε καλό θα ήταν να αποφύγεις και τις παρακάτω τροφές:

Καπνιστά αλλαντικά

Παλαιωμένα τυριά

Εσπεριδοειδή

Ξινολάχανο

Σάλτσα σόγιας

Κόκκινο κρασί

Ορισμένες μπύρες

Έρευνες δείχνουν ότι η τυραμίνη στα σταφύλια μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ορισμένα αντικαταθλιπτικά που ονομάζονται MAOIs. Οι ασθενείς που παίρνουν αυτά τα φάρμακα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους σχετικά με τη διατροφή τους. Το να κρατάς ένα ημερολόγιο τροφίμων, για να δεις αν μπορεί να είσαι ευαίσθητος σε τροφές πλούσιες σε τυραμίνη, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει.

Το συμπέρασμα είναι να δεις ποιες τροφές σου προκαλούν πονοκέφαλο ή ημικρανίες, για να τις αφαιρέσεις από τη διατροφή σου. Μπορεί να θεωρείται πλέον ένα κοινό πρόβλημα, αλλά ο πονοκέφαλος εκτός από το πόσο ενοχλητικός μπορεί να γίνει, μπορεί να κρύβει και πολλά άλλα.

Ποτέ μην αγνοείς τα σημάδια που σου δίνει το σώμα σου και να είσαι πάντα σε επικοινωνία με το γιατρό σου, όταν πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ