2018-05-29 11:19:11
Φωτογραφία για Κερκύρας: ''Η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος είναι η άρνηση της σώζουσας Θείας Χάριτος''
Το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαϊου 2018 τελέστηκε στον... πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η Πλατυτέρα”, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την σπουδαιότητα του υπερφυούς γεγονότος της επιδημίας του Παναγίου Πνεύματος εις τον κόσμο, που αποτελεί την γενέθλιον ημέρα της Αγίας μας Εκκλησίας.

Μέσα στο υπερώον, ο Παράκλητος, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, κατήλθε επί τας κεφαλάς των Μαθητών εν είδει πυρίνων γλωσσών, διότι σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, το Πανάγιον Πνεύμα είναι η έκφραση του Υιού και Λόγου του Θεού.

Με την κάθοδο του Παρακλήτου οι Άγιοι Απόστολοι άρχισαν να ομιλούν ξένες γλώσσες, υμνώντας τα μεγαλεία του Θεού. Η γλώσσα είναι ο τρόπος έκφρασης όλων όσων έχει ο άνθρωπος στην καρδιά και στον νου του.


Δυστυχώς όμως με την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Δημιουργό του το στόμα δεν εκφράζει όσα βρίσκονται στην καρδιά και στον νου, αλλά εκφέρει λόγια που λυπούν τόσο τον Χριστό, όσο και τους αδελφούς του. Εκφέρει ακόμη ψέματα και έτσι δημιουργείται η σύγχυση.

Απεναντίας, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, η κοινωνία μετά του Ζώντος Θεού και η συνεχής αναφορά σε Εκείνον καταξιώνει τον άνθρωπο, καθιστώντας τον συγκροτημένη προσωπικότητα.

Με τον τρόπο αυτόν μαθαίνει πρώτα απ’όλα να αγαπά αληθινά, να ταπεινώνεται, αλλά και να σκέφτεται. Όλα τα αισθητήριά μας είναι δοσμένα από τον Κύριο.

Επαφίεται σε εμάς αν τα χρησιμοποιήσουμε προς Δόξαν Θεού και διακονία των αδελφών μας ή αν φυλακιστούμε στην εγωπάθειά μας, που απομακρύνει την Θεία Χάρη. Η βλασφημία η οποία δεν μπορεί να συγχωρεθεί είναι αυτή κατά του Αγίου Πνεύματος, άλλως η άρνηση της σώζουσας Θείας Χάριτος.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος αφού παρακάλεσε τον Τριαδικό Θεό να αναπαύσει εν χώρα ζώντων την ψυχή του προκατόχου του, μακαριστού κυρού Τιμοθέου, του και κτήτορος του Ι.Χ.Π. “Η Πλατυτέρα”, κάλεσε τους πιστούς να στρέψουν τους οφθαλμούς τους στον ουράνο και να ικετεύσουν το Πνεύμα της Αληθείας να καθαρίσει τις ψυχές τους, οδηγώντας τους στην εν Χριστώ τελείωση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ