2018-05-31 16:00:22
Φωτογραφία για Γιατί και το σεξ θέλει τη… φιλοσοφία του;
Φυσικές ορμές έχουν όλα τα ζώα του πλανήτη και, όποτε τις αισθάνονται, οδηγούνται στην πιο φυσική διαδικασία, το σεξ. Όμως, όσον αφορά τον άνθρωπο, είναι οι ζωώδεις τάσεις αρκετές για να φέρουν μεγάλες ερωτικές χαρές;

Γιατί δεν απολαμβάνουμε το σεξ;

Καίτοι τα τελευταία χρόνια το σεξ βρίσκεται σε πλήρη… άνθιση, με όλα τα… καλούδια του να μας προσφέρονται στο πιάτο, οι περισσότεροι δεν βιώνουν την ερωτική απόλαυση που θα επιθυμούσαν. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν απολαμβάνουμε το σεξ γιατί είμαστε στοιχειωμένοι από ενοχές, νευρώσεις, φοβίες, αγωνία, αδιαφορία. Άρα δεν μένει παρά να το αναλύσουμε και να το φιλοσοφήσουμε καλύτερα. Γιατί δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο νομίζουμε, αφού ο καθένας μας θεωρεί διαφορετικά πράγματα ως ελκυστικά και σέξι.

Χάος και αποχή

Το αφιλοσόφητο σεξ είναι κάτι που φέρνει χάος στη ζωή μας, αφού είναι μια διαρκής άσκηση εξισορρόπησης ανάμεσα στην αγάπη και τις επιθυμίες. Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα: Η έλλειψη του απροσδόκητου και του αυθόρμητου στην καθημερινή ζωή έχει κάνει πολλούς και πολλές να απέχουν τελείως από τις πραγματικές ερωτικές χαρές. Έτσι γινόμαστε επιρρεπείς στην καταθλιπτική μοναξιά. Το πορνό, από την άλλη, έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού, το βρίσκεις παντού και είναι εις βάρος της ηθικής, της αισθητικής και της ευφυΐας μας.

Τι κάνουμε;

Πολλοί νομίζουν ότι το πρόσκαιρο αντικείμενο του πόθου τους (και η σεξουαλική ευχαρίστηση που θα τους δώσει) είναι η λύση στη μοναξιά, τον πόνο και τους φόβους τους είτε η διαφυγή από τη ρουτίνα. Όμως για να δώσεις και να πάρεις βαθιά ικανοποίηση, τη λεγόμενη ευδαιμονία του Αριστοτέλη, θα πρέπει απαραιτήτως να συμμετέχει το συναίσθημα, δηλαδή η πραγματική αγάπη. Η χαρά και η απόλαυση συνεχίζει να υπάρχει μετά τη σεξουαλική πράξη μόνο στην περίπτωση της βαθιάς αγάπης. Το σεξ είναι μια εφήμερη σωματική ευχαρίστηση, ο έρωτας είναι μια μόνιμη απόλαυση.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ