2012-06-02 17:36:19
Φωτογραφία για ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το δικαστήριο τον πρώην ηγέτη της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο 850 διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της Αραβικής...

Άνοιξης, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορία για διαφθορα.

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι το δικαστήριο διέταξε τη μεταφορά του Μουμπάρακ στη φυλακή Τόρα, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης.

Οι εισαγγελείς είχαν αιτηθεί να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Ο Μουμπάρακ κατέφτασε στο δικαστήριο με φορείο καθώς η υγεία του έχει κλονιστεί. H υγεία του έκπτωτου προέδρου παρουσίασε επιδείνωση κατά τη μεταφορά του στη φυλακή.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης που άρχισε στις 3 Αυγούστου 2011, ο Μουμπάρακ έδειχνε κοιμισμένος πάνω σε φορείο και φρουρείτο από αστυνομικούς. Όσον αφορά την υγεία του, ακούγονται διάφορες φήμες όπως ότι πάσχει από καρδιακά προβλήματα ή από καρκίνο όπως είχε βεβαιώσει ο δικηγόρος του αλλά είχε διαψεύσει το υπουργείο Υγείας.


Το δικαστήριο θα ανακοινώσει επίσης την ετυμηγορία του στη δίκη για διαφθορά των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, καθώς και του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αντλι και έξι πρώην συνεργατών του στο υπουργείο για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις καταστολής στις οποίες σκοτώθηκαν οι 850 διαδηλωτές.

«Άκυρη η απόφαση!», «Ο λαός θέλει την κάθαρση της δικαιοσύνης!» φώναζαν δικηγόροι, οργισμένοι μετά την αθώωση των έξι αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας που κατηγορούνταν για συνέργεια στο θάνατο των διαδηλωτών και μετά την ανακοίνωση της παραγραφής των αδικημάτων για τους γιούς του Μουμπάρακ Αλάα και Γκαμάλ, οι οποίοι δικάζονταν για διαφθορά.

Οργισμένοι διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας και ακολούθησαν συγκρούσεις.

tsekouratoi.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σενάρια και για Κλέιτον
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σενάρια και για Κλέιτον
Στροφή... προς Ανατολάς!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στροφή... προς Ανατολάς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ