2012-06-02 17:41:19
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Γυμνές… ορθοπεταλιές!
Ο λόγος για τους ποδηλάτες που πήραν μέρος χτες το απόγευμα στην 5η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία.

Η… πολύχρωμη παρέα, καθώς άλλος φορούσε περισσότερα ρούχα και άλλος λιγότερα, είχε πολύ κέφι και φαντασία και έστειλε ειρηνικό μήνυμα για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, αλλά και διεκδικητικό μήνυμα για τη διαμόρφωση φιλικότερων προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον πόλεων.

«Το σώμα μας είναι ό,τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων», επισήμαναν οι διοργανωτές, οι οποίοι ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων με γυμνά κορμιά, σαν τον καλύτερο τρόπο υπεράσπισης της αξιοπρέπειας.

Έντονος ήταν και ο καλλιτεχνικός χαρακτήρας της ποδηλατοδρομίας, αφού κυριάρχησαν ταβαμμένα και στολισμένα σώματα, ενώ ακόμα και τα ποδήλατα ήταν στολισμένα.

Φέτος, σε συνεργασία με την κίνηση «Ομορφιά ενάντια στον καρκίνο», οι διοργανωτές έθεσαν έναν ακόμα στόχο: να ευαισθητοποιήσουν για τους κινδύνους που περιέχουν καλλυντικά και προϊόντα ατομικής υγιεινής με διάφορες χημικές ουσίες.

Οι ποδηλάτες, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και παιδιά, τριγύρισαν σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης τραβώντας τα βλέμματα του κόσμου, ενώ μετά την εκδήλωση κατέληξαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ, από την πλευρά της παραλίας, όπου έγινε πάρτι.

Από το 2004

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία αναφέρει ο aggelioforos.gr, είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διοργανώνεται σε ετήσια βάση η γυμνή ποδηλατοδρομία.

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία γιορτή που στόχο έχει να προωθήσει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και τη ρύπανση που δημιουργεί, αλλά και να αποενοχοποιήσει το φυσικό γυμνό σώμα.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βερεσέ και στα σχολεία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βερεσέ και στα σχολεία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ