2018-06-04 13:00:35
Φωτογραφία για 4 κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις πριν διαλέξεις το ιδανικό άρωμα για σένα
Η διαδικασία επιλογής ενός αρώματος που αντικατοπτρίζει απόλυτα την προσωπικότητά σας απαιτεί πραγματικές δεξιότητες.

Δυστυχώς, πριν βρείτε το άρωμα που σας ταιριάζει καλύτερα, θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσετε δεκάδες άλλα αρώματα. 

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ένα άρωμα που δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

1. Ξεκινήστε την προετοιμασία από το σπίτι

Βγάλτε από το μυαλό σας όλες τις εικόνες από διαφημίσεις αρωμάτων. Θυμηθείτε ότι πρώτα απ’ όλα επιλέγετε ένα άρωμα, όχι μία όμορφη συσκευασία. Το άρωμα που σας αρέσει μπορεί να κρύβεται στο πιο απλό μπουκάλι.

Επισκεφθείτε μόνο ένα κατάστημα αρωμάτων. Θα σας βοηθήσει να μην μπερδευτείτε και να επιλέξετε ένα άρωμα που θα ικανοποιήσει τις προτιμήσεις σας.

Δεν πρέπει να επιλέξετε ένα άρωμα βιαστικά, μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο. Επισκεφθείτε το κατάστημα όταν είστε σε καλή και θετική διάθεση.


Εάν έχετε δοκιμάσει 3-4 αρώματα και κανένα δεν σας ταιριάζει, καλύτερα να σταματήσετε την αναζήτηση και να συνεχίσετε την επόμενη μέρα.

2. Πώς να μυρίσετε τα αρώματα σωστά

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα άγνωστο άρωμα, εφαρμόστε το πρώτα σε ένα χαρτί. Δεν έχει νόημα να εισπνεύσετε τη μυρωδιά από το καπάκι ή να ψεκάσετε στον αέρα.

Σας άρεσε το άρωμα; Τέλεια! Τώρα πρέπει να το εφαρμόσετε στον καρπό σας και να περιμένετε λίγο. Η μυρωδιά του αρώματος θα αναδυθεί σταδιακά.

Οι κόκκοι καφέ που λέγεται ότι βοηθούν στην εξάλειψη των μυρωδιών δεν είναι τόσο ευεργετικοί. Είναι πιο αποτελεσματικό να πιείτε κρύο νερό ή να εισπνεύσετε καθαρό αέρα.

Αφού δοκιμάσετε το άρωμα, μπορείτε τελικά να κάνετε την επιλογή σας. Το άρωμα που δεν σας κάνει να αισθάνεστε ζαλάδες, είναι αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

3. Από τι εξάρταται η διάρκεια του αρώματος

Ένα από τα πράγματα που επηρεάζουν την επίδραση της σύνθεσης ενός αρώματος είναι η συγκέντρωση των αρωματικών ενώσεων. Όσο υψηλότερες είναι, τόσο πιο πλούσιο είναι το άρωμα και τόσο περισσότερο μένει στο δέρμα.

Eau fraîche: συγκέντρωση – 1% -3%, διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες

Eau de Cologne: συγκέντρωση – 2% -4%, διαρκεί μέχρι 2 ώρες

Eau de Toilette: συγκέντρωση – 5% -15%, διαρκεί έως και 4 ώρες

Eau de Parfum: συγκέντρωση – 15% -20%, διαρκεί έως και 5-6 ώρες

Parfum: συγκέντρωση – 20% -30%, διαρκεί έως και 10 ώρες

4. Πώς να το εφαρμόσετε σωστά

Κάθε μυρωδιά τείνει να ανεβαίνει προς τα πάνω ενώ εξατμίζεται. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να ψεκάζετε στα γόνατα, τους αγκώνες και τους καρπούς. Εάν συνηθίζετε να ψεκάζετε άρωμα στο λαιμό σας, εφαρμόστε το στην περιοχή της καρωτίδας.

Μια λοσιόν από την ίδια ομάδα προϊόντων είναι ιδανική πριν εφαρμόσετε το άρωμα. Ωστόσο, οποιαδήποτε άλλη άοσμη κρέμα θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

Αν εφαρμόζετε το άρωμα στους καρπούς σας, είναι καλύτερα να μην τους τρίψετε. Όχι γιατί θα μπορούσε να χαλάσει η σύνθεση, αλλά επειδή όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος, το άρωμα εξατμίζεται πιο εύκολα.

Και θυμηθείτε: Η μεγάλη ποσότητα δεν παρατείνει τη διάρκεια του αρώματος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποκρούσει τους άλλους.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκλεισε στον Alpha...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκλεισε στον Alpha...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ