2018-06-05 08:06:58
Φωτογραφία για Απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί - «Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε» απειλεί η Άγκυρα - Προκλητική ανακοίνωση και κατά του Αλέξη Τσίπρα
Με μια οξύτατη και προκλητική ανακοίνωση αντέδρασε η Τουρκική Κυβέρνηση στην απελευθέρωση και των υπολοίπων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών από την Ελληνική Δικαιοσύνη αφού παρήλθε το δεκαοκτάμηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, υποστήριξε ότι «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ στην Τουρκία. 

O Ντενίζ Μποζντάγ τους χαρακτήρισε πραξικοπηματίες και τρομοκράτες, λέγοντας ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες προστατεύουν τους τρομοκράτες. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι καθήκον της Τουρκίας να φροντίσει να επιστρέψουν στη χώρα και οι οκτώ.

«H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν. Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. 


Νομίζαμε ότι ο κ. Τσίπρας θα κρατήσει το λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε». 

Σκληρή απάντηση Κοτζιά

Η Τουρκία, ούτε μπορεί, ούτε θα της επιτραπεί να απαγάγει κάποιον από ελληνικό έδαφος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Μποζντάγ, εκτιμώντας πως που αντανακλούν άγνοια της εξωτερικής πολιτικής και άσκησή της με το βλέμμα σε ένα εσωτερικό και προεκλογικό ακροατήριο έκανε λόγο

Τόνισε ότι μοναδική δέσμευση του πρωθυπουργού είναι να διασφαλίζει την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως μερίδιο τούρκων πολιτικών φαίνεται να δυσκολεύεται να καταλάβει την σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου.

Μέτρα ασφάλειας

Σημειώνεται ότι οι οκτώ τούρκοι θα μεταφερθούν σε ειδικά επιλεγμένο χώρο στην Αττική, οπού θα φυλάσσονται για τη δική τους ασφάλεια, ενώ ο χώρος είναι άκρως απόρρητος υπό το φόβο απαγωγής.
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ