2018-06-05 22:01:41
Φωτογραφία για Διαδηλώσεις για την Μακεδονία σε 21 πόλεις την Τετάρτη 6 Ιουνίου
Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης στο «Μακεδονικό ζήτημα» και ενώ επικρατούν ομιχλώδεις συνθήκες ως προς την έκβαση των διαδικασιών αυτών διοργανώνονται την Τετάρτη 6 Ιουνίου συγκεντρώσεις για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε 21 πόλεις της χώρας με βασικό επίκεντρο των κινητοποιήσεων τη βόρεια Ελλάδα...

Σε συνολικά 21 πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου, συλλαλητήρια για τη Μακεδονία με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των διοργανωτών οι διαδηλώσεις αυτές στηρίζονται από τοπικούς δημάρχους, συλλόγους και Μητροπολίτες.

 

Συγκεριμένα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε δρόμους και πλατείες στις παρακάτω περιοχές:

Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.


Την ίδια ώρα πανέτοιμοι δηλώνουν οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», οι οποίοι σε κάθε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της επιτροπής, ανέφερε ότι τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Μίλησε για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια.

«Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθετή του, την επιφύλαξή του, την απόρριψή του στην κυβερνητική πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική. Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε, με τη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά (Ραδιόφωνο 24/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ