2018-06-07 07:47:11
Φωτογραφία για Επιδρομή «κουκουλοφόρων» εντός των φυλακών Κορυδαλλού
Απόπειρα επίθεσης από 15 κουκουλοφόρους που κρατούσαν μαχαίρια, φέρεται να σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες εντός των…φυλακών Κορυδαλλού! Επιπλέον μερικές ώρες αργότερα

υπήρξε επίθεση εναντίον σωφρονιστικού υπαλλήλου από Αλβανό κρατούμενο. Ο ίδιος ποινικός εμφανιζόταν προ μερικών εβδομάδων πρωταγωνιστής περιστατικού με μαστίγωμα άλλου σωφρονιστικού υπαλλήλου, που είχε διαψεύσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Νέα δείγματα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στον Κορυδαλλό, αποκαλύπτει «Το Βήμα». Κι όλα αυτά όταν η έρευνα των δικαστικών αρχών έχει αναδείξει στοιχεία για μεταφορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμούς δεκάδων κρατουμένων από τον ποινικό κι όχι μόνο χώρο, προκειμένου να αποπληρωθεί λαθρεμπόριο ποτών, κινητών κι άλλες διευκολύνσεις με άδειες στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, λοιπόν, προ μίας εβδομάδας σημειώθηκε μαζική νυκτερινή «μετακίνηση» κρατουμένων στην Α΄ Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, οι οποίοι φορούσαν «αυτοσχέδιες» κουκούλες και κράδαιναν μαχαίρια.


Οι άγνωστοι κρατούμενοι αναχώρησαν με χαρακτηριστική άνεση από τους χώρους κράτησής τους και κατευθύνθηκαν προς την Β' Πτέρυγα με κύριο στόχο να επιτεθούν σε άλλους κρατουμένους για άγνωστο λόγο. Εκεί άρχισαν να κτυπούν την ενδιάμεση μεταλλική πόρτα και απαίτησαν - σύμφωνα με τις καταγγελίες- από φρουρό της φυλακής να την ανοίξει. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο σωφρονιστικός υπάλληλος για να αποφευχθεί αιματοχυσία και για να κερδίσει χρόνο, έδωσε άλλο κλειδί στους «κουκουλοφόρους» κρατούμενους. Έτσι αποφεύχθηκε η επιδρομή τους στην Β΄πτέρυγα. Χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες πτυχές του περιστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γι αυτή την απόπειρα εφόδου στην Β' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, υπάρχει ενημέρωση και δικαστικών λειτουργών. Τρεις ημέρες αργότερα σημειώθηκε και η επίθεση εναντίον του σωφρονιστικού υπαλλήλου από τον «υπότροπο» αλλοδαπό κρατούμενο. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές ο κρατούμενος θεώρησε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος δεν τον διευκόλυνε σε λαθραία εισαγωγή αντικειμένων.

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ