2018-06-07 10:03:17
Φωτογραφία για Θεσπρωτοί ύψωσαν σημαία 350μ. στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Η σημαία του Τάγματος Εθνοφυλακής Θεσπρωτίας, 350 μ. μήκους, που για πρώτη φορά υψώθηκε κατά τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα, δέσποζε στο Πανηπειρωτικό συλαλλητήριο για τη Μακεδονία στα Γιάννινα. Μεταφέρθηκε από Θεσπρωτούς, που έδωσαν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο.

Η πανηπειρωτική συγκέντρωση, που είχε παλμό, συνδιοργανώθηκε από 11 τοπικούς συλλόγους με την ευθύνη της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με τη συμμετοχή αρκετών πολιτών, κάποιοι από τους οποίους μετακινήθηκαν με ναυλωμένα λεωφορεία από την Άρτα, την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία, το Μέτσοβο την Κόνιτσα κ.λπ. Παραβρέθηκαν, επίσης, στελέχη πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων. Κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα, όπως «Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία», «Ελλάς – Ελλάς – Μακεδονία», «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Οι ομιλητές επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι «είμαστε Έλληνες, είμαστε δημοκράτες, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας χαρακτηρίζει, δεν χαρίζουμε σε κανέναν τίποτα, δεν εκχωρούμε τ' όνομα Μακεδονία».Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων στο συλλαλητήριο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ