2018-06-07 14:26:40
Φωτογραφία για Τις δράσεις του ψυχιατρικού τμήματος του ΚΙΑΘ παρουσίασε ο Μ.Κουφάκης στην Κοζάνη
Βραβείο για την προσφορά και το έργο του απονεμήθηκε στον Α/Δ (ΥΓ) ΚΟΥΦΑΚΗ Εμμανουήλ του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης

κ.κ. Παύλο.

                Με πληθώρα εκδηλώσεων, ημερίδων και δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε, από 7 έως 13 Μαΐου, η «εβδομάδα δράσεων κατά των ναρκωτικών» με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στις πόλεις των Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

                Το έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ως «έτος κατά των ναρκωτικών» με το μήνυμα «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο, λέμε ναι στη ζωή».

                Το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών και το Ψυχιατρικό – Ψυχολογικό Τμήμα του, με τη συνεργασία του με τον ΟΚΑΝΑ, τις δράσεις των ψυχιάτρων – ψυχολόγων, την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης και γενικά το πολύπλευρο έργο του που εκτείνεται σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής, στέκεται αρωγός στους Συναδέλφους και τις οικογένειές τους.


Στο πλαίσιο της «εβδομάδας δράσεων κατά των ναρκωτικών» πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στην Κοζάνη, ημερίδα σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης. Συντονιστής και κεντρικός εισηγητής ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής (Υ.Γ.) ΚΟΥΦΑΚΗΣ Εμμανουήλ του Ψυχιατρικού - Ψυχολογικού Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και ομιλητές ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Μακεδονίας ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Χαράλαμπος, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας ΣΑΠΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω ΛΑΜΠΑΚΗΣ Χρήστος, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής ΘΕΟΧΑΡΗΣ Χαράλαμπος.

Στην εισήγησή του ο Α/Δ (ΥΓ) ΚΟΥΦΑΚΗΣ Εμμανουήλ παρουσίασε το έργο των ψυχιάτρων και ψυχολόγων του Ψυχιατρικού - Ψυχολογικού Τμήματος του Κεντρικού Ιατρείου, το οποίο περιλαμβάνει κλινικές, συμβουλευτικές, υποστηρικτικές και άλλες δράσεις, όπως το Πρόγραμμα Επισκέψεων των ειδικών ψυχικής υγείας στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίες, τις Συμβουλευτικές και Ψυχοθεραπευτικές Συναντήσεις και Συνεδρίες με σκοπό τη στήριξη του προσωπικού του Σώματος, τη συμμετοχή σε πλήθος Επιστημονικών Συνεδρίων και Ημερίδων και  την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας. 

Παράλληλα παρουσίασε την «24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Ενημέρωσης», η οποία είναι μια δομή παροχής φροντίδας στον τομέα της ψυχικής υγείας που απευθύνεται στο ένστολο και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους. Παρέχει συνεχή και ανώνυμη συμβουλευτική και υποστηρικτική φροντίδα, καθώς και ενημέρωση γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας αλλά και γύρω από υπηρεσίες και δομές ψυχικής υγείας.

Για το έργο του στο Ψυχιατρικό - Ψυχολογικό Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ως επιστημονικά υπεύθυνος της 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Ενημέρωσης βραβεύτηκε ο Α/Δ (ΥΓ) ΚΟΥΦΑΚΗΣ Εμμανουήλ από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο. Η βράβευση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και επιτυχία τόσο του ιδίου, όσο και του Ψυχιατρικού - Ψυχολογικού Τμήματος του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών ως αναγνώριση της προσφοράς και του έργου τους απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

Την Ημερίδα και το σύνολο των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους Στρατιωτικές, Δικαστικές, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές και Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, Πρυτάνεις Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Συλλόγων - Σωματείων και πλήθος άλλου κόσμου.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ