2018-06-07 15:42:27
Φωτογραφία για Αστυνομικοί «ντυμένοι» υδραυλικοί βιντεοσκοπούσαν τους ναρκέμπορους της Ομόνοιας
Καταστηματάρχες της οδού Ζήνωνος στην Ομόνοια έβλεπαν την περασμένη εβδομάδα «υδραυλικούς» να κάθονται κάτω από τον καυτό ήλιο της Αθήνας και να επιδιορθώνουν κάθιδροι

προβλήματα ύδρευσης.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι «μάστορες» με τις χαρακτηριστικές φόρμες εργασίας δεν ήταν αυτό που έδειχναν αλλά αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, οι οποίοι παρακολουθούσαν διακινητές ηρωίνης. Σε απόσταση αναπνοής από Νιγηριανούς, κατ’ επάγγελμα πωλητές ναρκωτικών, κατάφερναν επί ημέρες να βιντεοσκοπούν και να καταγράφουν καρέ-καρέ τη δράση τους.

Όπως αποκαλύπτουν στο «Έθνος» αστυνομικές πηγές, στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 25 ατόμων, περιλαμβάνονται 233 βίντεο που «ξεσκεπάζουν» το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν βιντεοσκοπηθεί συνολικά 1.200 διαφορετικές αγοραπωλησίες.

«Υδραυλικοί» αλλά και «μαλλιάδες» με βερμούδες που παρίσταναν τους περιπατητές χαρτογράφησαν το κύκλωμα με αποτέλεσμα την περασμένη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν 16 συλλήψεις. Το κάθε «φιξάκι» (συσκευασία με 0,15 έως 0,2 γραμμάρια ηρωίνης) που πουλούσαν κόστιζε 5-10 ευρώ. Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι «εξυπηρετούσαν» καθημερινά τουλάχιστον 250 άτομα, κάποια εκ των οποίων αγόραζαν περισσότερες από μία συσκευασίες. Συνεπώς, ο τζίρος τους ανερχόταν τουλάχιστον στις 200.000 ευρώ το μήνα.

Τα «βαποράκια» συνήθιζαν να αποθηκεύουν τα ναρκωτικά στο στόμα τους, έως ότου τα παραδώσουν στους πελάτες τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διακινητή που παρακολουθούνταν από αστυνομικούς, ο οποίος πνίγηκε από τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης που είχε βάλει στο στόμα του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φτύσει και να αποβάλλει τα ναρκωτικά στο δρόμο. Αρκετοί, μάλιστα, από αυτούς που συνελήφθησαν προτίμησαν να καταπιούν τις ναρκωτικές ουσίες για να μην τις βρουν οι αστυνομικοί. Ορισμένοι από τους διακινητές ήταν πολύ γυμνασμένοι και έτοιμοι για μάχη. Έτσι, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών προτίμησε να συλλάβει ένα ένα τα μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν πολίτες. Έφοδοι έγιναν και σε δύο παντοπωλεία-«βιτρίνες» στην οδό Μενάνδρου, το ένα ανήκει σε Πακιστανό και το άλλο σε Μπαγκλαντεσιανό, όπου κατέληγαν τα έσοδα του κυκλώματος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί από τους κατηγορουμένους είχαν συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα το 2010. Αφού εξέτισαν τότε τις ποινές τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και συνέχισαν τη δράση τους.

Οι πελάτες τους ήταν κυρίως Έλληνες, ηλικίας από 20 έως 70 ετών. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα ναρκωτικά έρχονταν αεροπορικώς στην Ελλάδα και στη συνέχεια διακινούνταν στις οδούς Ζήνωνος, Μένανδρου και τους γύρω δρόμους. Η Αστυνομία είχε λάβει συνολικά 150 καταγγελίες για τη δράση τους.

Οι οχτώ πρώτοι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθούν και οι υπόλοιποι οχτώ αύριο. Για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας είχαν συλληφθεί το προηγούμενο διάστημα ακόμα δύο άτομα, τα οποία κρίθηκαν προφυλακιστέα. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ανάλογες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ