2018-06-10 00:13:13
Φωτογραφία για Πέντε ημέρες προθεσμία για να μη χαθεί η υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ
Θανάσης Κουκάκης , CNN Greece

Στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν την εκκαθάριση ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρουσιάσει, έως τις 14 Ιουνίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η Ελλάδα προκειμένου να λάβει την εκκρεμούσα υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ.

Χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM στο Παρίσι εξέτασε την αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ που συνδέεται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ESM, αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πρόοδο όσον αφορά στην εκκαθάριση των οφειλών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μηχανισμού αναμένει περαιτέρω επιβεβαίωση ότι όλες οι απαραίτητες πληρωμές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτελέστηκαν προκειμένου να επιτραπεί η αποδέσμευση της υπό – δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Ο ESM αποσαφήνισε πως δεδομένου ότι η περίοδος διαθεσιμότητας της υπό- δόσης θα λήξει στις 15 Ιουνίου 2018- μετά επιστρέφονται ξανά στον χρηματοδοτικό φάκελο του ESM - το Διοικητικό Συμβούλιο του Μηχανισμού είναι έτοιμο να επανεξετάσει την πρόοδο στις 14 Ιουνίου 2018.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ