2012-06-02 23:24:06
Φωτογραφία για Ρόκας: «Ήταν μία αυθόρμητη κίνηση…»
Ο Στάθης Ρόκας παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόθεση του να αγοράσει μετοχές της ΠΑΕ Πανιώνιος... μετέχοντας έτσι στην αύξηση του ΜΚ του συλλόγου.

Ο έμπειρος άσος των «κυανέρυθρων», ο οποίος την σεζόν που ολοκληρώθηκε βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ, μίλησε για την αδειοδότηση την οποία δεν κατάφερε να πάρει ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτή την εξέλιξη».

Παράλληλα, τόνισε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Πανιώνιο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας, με την επιθυμία του, δηλαδή, να αγοράσει μετοχές της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ».

Τέλος, αναφέρθηκε στα… κακώς κείμενα της αδειοδότησης, που έχουν να κάνουν με τους ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών, οι οποίοι δεν μπορούν να ανανεώσουν την συνεργασία τους με την ομάδα τους, αλλά και δεν μπορούν και να πάρουν μεταγραφή σε σύλλογο που δεν πήρε έγκριση για αδειοδότηση.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Στάθη Ρόκα στο scorernews.gr:

-Στάθη η ομάδα σου δεν κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση. Ήταν κάτι που το περιμένατε;

«Περιμέναμε ότι δεν θα πάρουμε την αδειοδότηση, ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτή την εξέλιξη. Το θετικό, όμως, για εμάς είναι ότι και άλλες ομάδες δεν πήραν αδειοδότηση και θεωρώ πως αν μείνει ο κορμός της ομάδας, τότε μπορούμε να πάμε καλά τη νέα σεζόν. Η διοίκηση πρέπει να διατηρήσει το φετινό ροστερ, ώστε η ομάδα να είναι δυνατή στο νέο πρωτάθλημα, το οποίο γνωρίζουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο».

-Τα προβλήματα στον Πανιώνιο είναι πολλά. Πάντως η διοίκηση βλέπουμε πως προσπαθεί να «δέσει» κάποιους ποδοσφαιριστές, ανανεώνοντας το συμβόλαιο τους. Κάτι που έγινε και με τον Κολοβό «Οι άνθρωποι της διοίκησης κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν, ωστόσο όπως καταλαβαίνεται και οι ποδοσφαιριστές από την μεριά τους κοιτούν το προσωπικό τους μέλλον τους και πρέπει να μπορούν να συντηρήσουν την οικογένεια τους».

«Να μείνω στον Πανιώνιο…»

-Το δικό σου μέλλον;

«Εγώ είμαι καλά στον Πανιώνιο, περιμένω τις εξελίξεις για να δω τι θα γίνει. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να παραμείνω στην ομάδα. Αυτό όμως δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είμαι και πρέπει να κοιτάξω και εγώ το καλύτερο για το μέλλον μου. Πάντως, όπως έχω ξαναπεί, προτεραιότητα μου είναι ο Πανιώνιος.

«Δεν θα γίνω και μεγαλομέτοχος…»

-Διαβάζουμε πως επιθυμείς να αγοράσεις μετοχές της ΠΑΕ Πανιώνιος. Ισχύει;

«Έγινε μια κουβέντα με τους ανθρώπους του Πανιωνίου, η οποία μπορώ να σου πω πως με πείραξε που βγήκε προς τα έξω. Καλό είναι αυτά να μην δημοσιεύονται. Είπαμε κάποια πράγματα με την διοίκηση και τους ενημέρωσα γι’ αυτή την σκέψη μου. Εντάξει δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Απλά είναι μία αυθόρμητη κίνηση, που μου ήρθε εκείνη τη στιγμή και την είπα. Δεν σημαίνει κάτι παραπάνω αυτό, εγώ μπορεί αύριο να μην είμαι στην ομάδα, πότε δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή».

-Οπότε, απ’ ότι καταλαβαίνω, η κίνηση αυτή θα προχωρήσει…

«Όπως είπα, ήταν μία αυθόρμητη κίνηση, μην φανταστείτε ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο για να γίνω μεγαλομέτοχος (σ.σ. γέλια). Από εκεί και πέρα, λογικά θα προχωρήσουν όλα κανονικά».

«Για μένα δεν παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο τα χρήματα…»

-Φαντάζομαι πως υπάρχουν αρκετά χρήματα τα οποία και πρέπει να σας δοθούν…

«Υπάρχουν λεφτά που πρέπει να πάρουμε, τόσο εγώ όσο και άλλοι συμπαίκτες μου. Όπως και να έχει τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να τα χάσουμε. Ο Πανιώνιος πάντα είναι υπολογίσιμος σύλλογος και έχει αυτή την δυναμική, που πιστεύω πως δεν του επιτρέπει να διαλύσει σαν ομάδα. Από εκεί και πέρα ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά την κρίση και τα πράγματα στην ζωή του. Για μένα δεν παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο τα χρήματα».

-Από το θέμα της μη αδειοδότησης των ομάδων, νομίζω πως οι περισσότεροι χαμένοι βγαίνετε εσείς οι ποδοσφαιριστές…

«Η όλη διαδικασία που γίνεται με την αδειοδότηση των ομάδων, έχει το κακό ότι πολλοί παίκτες μένουν χωρίς ομάδα. Αυτό είναι κάτι το πολύ κακό, γιατί όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν την ζωή τους, τις οικογένειες τους και ζουν από το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μένουν χωρίς ομάδα και να μην έχουν δικαίωμα να πάρουν μεταγραφή. Ας κοιτάξουν οι αρμόδιοι και λίγο τον ποδοσφαιριστή. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει τουλάχιστον να μπορούν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές να ανανεώσουν το συμβόλαιο τους με την ομάδα τους η να πάρουν μεταγραφή σε άλλο σύλλογο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους…».

Συνέντευξη στον Γιώργο Καρμίρη

scorernews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ