2018-06-11 15:00:33
Φωτογραφία για Αχτσιόγλου: Συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση κατώτατου μισθού απαραίτητες για να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι όσα έχασαν στην κρίση
Συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστούν για την παρούσα κυβέρνηση «αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ανακτήσουν σταδιακά μέρος των όσων απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

H έξοδος από τα Μνημόνια «συνιστά αναμφίβολα μια κομβική στιγμή στην ιστορία της χώρας», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα θα βγει καθαρά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, μετά τον Αύγουστο δηλαδή, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί, μεταξύ των οποίων και τα δημοσιονομικά περιθώρια για μέτρα στήριξης και ανακούφισης της κοινωνικής πλειονότητας» πρόσθεσε.

Η υπουργός Εργασίας, αναφερόμενη στη νέα αρχιτεκτονική των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, είπε πως θα συμβάλει σταδιακά στη συνολική αλλαγή της εικόνας της αγοράς εργασίας.

Παραλλήλως, υπογράμμισε ότι με τη διάταξη που φέρνει το αρμόδιο υπουργείο προς ψήφιση στη Βουλή, τίθενται για πρώτη φορά κανόνες στις εργολαβίες.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ