2018-06-13 16:34:12
Φωτογραφία για Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στρέφει το βλέμμα στη νέα εποχή
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου / Mediterranean Film Institute (MIK / MFI) μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων και κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, σημαντικά ανανεωμένο αυτή τη φορά.

Eχοντας λάβει αιτήσεις από 101 projects και 179 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 35 χώρες, επέλεξε 45 κινηματογραφιστές με 25 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, 5 σενάρια τηλεοπτικών σειρών καθώς και 5 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές που θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη σεναρίου και στην καθοδήγηση ομάδας. Ανάμεσα τους θα συμμετάσχουν με υποτροφία περισσότεροι από 20 Eλληνες και Κύπριοι κινηματογραφιστές με 9 έργα υπό ανάπτυξη.

Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών από την Ελλάδα και την Ε.Ε. Τα τηλεοπτικά projects θα αναπτυχθούν υπό την καθοδήγηση των Γκέιμπορ Κρίγκλερ (ΗΒΟ Europe, Script Development Executive) και Μισέλ Σαμπέ (από τη βελγική τηλεόραση RTBF).


Η έναρξη του νέου προγράμματος συνοδεύεται από μια αξιοσημείωτη επιτυχία για την εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά: ο Αμερικανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών Νταν Ατίας, γνωστός για τη δουλειά του στις σειρές «The Wire», «True Detective», «Homeland», «Sopranos», «Lost», «Six Feet Under», «Killing» και πολλές άλλες, θα ταξιδέψει στην Νίσυρο ως εκλεκτός προσκεκλημένος του προγράμματος.

Εκεί, από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου θα συμβουλεύει τους συμμετέχοντες στο νέο τμήμα των τηλεοπτικών σειρών. Την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα δώσει ένα masterclass στο Ζωσιμοπούλειο κληροδότημα (Μανδράκι Νισύρου).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ